20.8 C
Zagreb
Ponedjeljak, 29 travnja, 2024

Španjolski mediji: Dalića nitko ne želi jer su svi uspjesi Hrvatske zasluga igračina, a ne njega

Hrvatska i Španjolska u nedjelju se susreću u finalu Lige nacija pa su španjolski mediji skrenuli pozornost na Vatrene.

Pročitajte još:

Madridski As tako se pita zašto Zlatka Dalića ne traži nijedan jači klub nakon što je s Hrvatskom osvojio medalju na dva Svjetska prvenstva zaredom.

“Dalićev životopis je impresivan, ali on se nikada ne spominje u kontekstu preuzimanja nekog velikog kluba. Možda on ne želi otići, možda se osjeća ugodno predstavljajući svoju državu i to radi ponosno, ali zanimljivo je da se njegovo ime baš nikada ne spominje kada neki veliki klub traži trenera.”

“Tri su razloga zašto Dalića ne žele velikani”
As navodi tri razloga za to: “Prije svega je to zato što svi mislimo da je Hrvatska do ovih rezultata došla zbog odličnih igara Luke Modrića i njegovih suigrača (Perišića, Brozovića, Rakitića, Kovačića), ali to je bio slučaj i s drugim momčadima. Na primjer, Real s Modrićem, Ronaldom, Benzemom ili Ramosom pa je Zinedine Zidane bez obzira na njih bio hvaljen i nakon toga se uvijek spominje kada velikani traže trenera.

Drugi razlog je činjenica da je Hrvatska osvojila dvije medalje na svjetskim prvenstvima, a da ni jednom nije bila superiorna nad protivnicima. Do tih uspjeha Hrvatsku je dovela volja i požrtvovnost njenih igrača. I na kraju, Dalićeva karijera prije preuzimanja reprezentacije je izuzetno skromna.”

“Vrijeme je da mu damo veće zasluge”
As ipak poentira s tim da Dalić u zadnje vrijeme zaslužuje više priznanja: “Protiv Nizozemske je donio važne i velike odluke: stavio je Perišića na bok, Modriću dao ekstremnu slobodu i uveo Petkovića u produžetku. Pobijedio je sa stilom, a sve je to napravio bez ozlijeđenog Gvardiola i bez straha se kladeći na Šutala. Možda bismo mu trebali početi davati veće zasluge.”

Array
- Reklama-

Najnovije vijesti:

U 115. godini preminuo najstariji čovjek na svijetu

Venezuelanac Juan Vicente Perez Mora, najstariji čovjek na svijetu prema Guinnessovoj knjizi rekorda, preminuo je u dobi od 115...

Vrijeme:

Zagreb
vedro
16.6 ° C
16.8 °
13.6 °
59 %
2.6kmh
0 %
Uto
24 °
Sri
22 °
Čet
23 °
Pet
13 °
Sub
11 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9396
GBP
1,1697
CHF
1,0280
CNY
0,1298
HUF
0,0025
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: