13.7 C
Zagreb
Četvrtak, 28 ožujka, 2024

Srpski mediji: ‘Hrvati opet režirali skandal, s tom pjesmom sve su uprskali’

Nakon točno mjesec dana provedenih u Dohi, sedam odigranih utakmica, 20 odrađenih treninga te osvojene bronce, hrvatski reprezentativci su se vratili u domovinu, gdje im je priređen još jedan veličanstveni doček, nalik onom iz 2018. godine, kada su Vatreni u Rusiji osvojili srebro

Pročitajte još:

Na središnju pozornicu Trga redom su pozivani igrači i članovi stručnog stožera, a najviše ovacija dobio je kapetan Luka Modrić, da bi potom klapa Hrvatske ratne mornarice Klapa Juraj izvela himnu.

Veličanstveni doček Vatrenih sa zanimanjem je popraćen i u Srbiji, međutim njima je po običaju zasmetao repertoar s Trga bana Jelačića.

Reakcije srpskih medija

“Hrvati su opet režirali skandal! Vatreni su napravili velik uspjeh na Svjetskom prvenstvu, ali džaba – pjesmom koja propagira ustaštvo sve su uprskali”, piše Kurir. “Kao i prije četiri godine, ponovo su se Trgom bana Jelačića orile pjesme Marka Perkovića Thompsona, koji propagira ustaštvo i mržnju prema Srbima.

Prednjačili su Mateo Kovačić i Dejan Lovren, a u centru pažnje bile su pjesme poput Pukni puško i Moja domovina. Prije četiri godine Mateo Kovačić se također dohvatio mikrofona i tada prvi put otpjevao pjesmu Pukni puško”, navodi Kurir u svom tekstu.

“Hrvatska bruka: Promocija ustaštva usred Zagreba! Susjedi slavili uspjeh na Svjetskom prvenstvu, ali ponovo pokazali mržnju prema Srbima”, naslov je članka portala Novosti koji navodi: “Oko 100 tisuća ljudi dočekalo je Vatrene. Kao i prije četiri godine orile su se pjesme Marka Perkovića Thompsona, koji propagira ustaštvo i mržnju prema Srbima.

“Džaba im uspjeh kad ga ne znaju proslaviti. Novi skandal u režiji Hrvata, ponovo pjevali ustaške pjesme”, naslov je teksta portala Alo o hrvatskoj proslavi. Alo doček hrvatskih reprezentativaca naziva “brukom i sramotom” te također navodi da su za njih sporne Thompsonove pjesme uz koje se slavilo osvajanje nove svjetske bronce.

Telegraf se nije osvrtao na proslavu, već na šalu koja još uvijek kruži društvenim mrežama. Riječ je o prikazu aviona u kojem su hrvatski reprezentativci prelijetali preko Srbije, uz komentar da “Srbi nikad nisu bili bliže medalji”. Navode i da je let hrvatskih reprezentativaca bio najpraćeniji u tim trenucima na Flight Radaru.

- Reklama-

Najnovije vijesti:

Povijesna odluka za Dinamo: Zajec je predsjednik Dinama! Skender dopredsjednik, izabran IO

Velimir Zajec novi je predsjednik Dinama! Na Skupštini je prisustvovalo 52. člana, osam iz liste 35 nije se pojavilo. Za...

Vrijeme:

Zagreb
vedro
13.6 ° C
14.9 °
11.8 °
80 %
3.6kmh
0 %
Pet
21 °
Sub
24 °
Ned
20 °
Pon
21 °
Uto
11 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9141
GBP
1,1741
CHF
1,0426
CNY
0,1272
HUF
0,0025
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: