7.7 C
Zagreb
Četvrtak, 25 travnja, 2024

Srpski mediji traže razlike između hrvatskog i srpskog nogometa: ‘Što to imaju oni, a Srbija nema?’

Pročitajte još:

Hrvatska nogometna reprezentacija nalazi se u četiri najbolje reprezentacije svijeta! Vatreni su ponovno u polufinalu, nakon 98., nakon Rusije i sada ponovno u Kataru.

Hrvatska nogometna reprezentacija je nakon boljeg izvođenja penala svladala Brazil u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva. Nakon produžetaka je susret završio rezultatom 1:1, strijelci su bili Neymar za Brazil i Bruno Petković za Hrvatsku. Dominik Livaković je obranio penal Rodrygu, a na kraju je Marquinhos pogodio stativu i Vatreni slave prolazak dalje.

A susret se pomno pratio i u Srbiji, gdje su s oduševljenjem dočekali veliku pobjedu Hrvatske.

Dominiku Livakoviću se klanja cijeli svijet
Izvor: Profimedia / Autor: Michael Zemanek / Shutterstock Editorial / Profimedia

Tako je popularna stranica na Twitteru, Serbian Football, napisala: “Čestitke Hrvatskoj! Potpuno zasluženo. Nadamo se da je Piksi gledao ovu utakmicu”.

Oglasio se i Kurir, koji se pita: “Što to ima Hrvatska, a Srbija nema? Ovo su razlozi zbog čega su Vatreni tako uspješni, a Orlovi i dalje na margini”. U tekstu hvale Zlatka Dalića i Hrvatsku, čude se našem kultu reprezentacije i nabrajaju razloge zašto je srpski nogomet još uvijek daleko od hrvatskog.

“Jednostavno, Hrvati imaju ozbiljnu momčad sposobnu srušiti najbolje reprezentacije svijeta, što su i potvrdili protiv velikog Brazila, dok Srbija mora čekati novu priliku kako bi se izdigla iz postojeće traumatične situacije. Nadamo se da će bolna lekcija iz Katara biti poučna i Orlovima za sljedeća velika nogometna natjecanja, kako više, za razliku od Hrvatske, ne bismo završili na nogometnom margini”, piše Kurir.

Array
- Reklama-

Najnovije vijesti:

U 115. godini preminuo najstariji čovjek na svijetu

Venezuelanac Juan Vicente Perez Mora, najstariji čovjek na svijetu prema Guinnessovoj knjizi rekorda, preminuo je u dobi od 115...

Vrijeme:

Zagreb
vedro
9.8 ° C
9.9 °
7.6 °
75 %
1.5kmh
0 %
Čet
10 °
Pet
16 °
Sub
19 °
Ned
23 °
Pon
25 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9396
GBP
1,1697
CHF
1,0280
CNY
0,1298
HUF
0,0025
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: