14 C
Zagreb
Petak, 26 travnja, 2024

Srpski novinar: Od Hrvatske se isplati učiti, nije sramota

Pročitajte još:

Sjajan plasman Hrvatske u polufinale Svjetskog prvenstva tema je jutra u Kataru. Ne samo među preostalim novinarima s nekadašnjeg srpsko-hrvatskog jezičnog područja… Fenomen jedne od najmalobrojnijih država na svijetu zanima cijeli planet.

Medijski centar je ovih dana nogometni epicentar planeta.

Tmurno jutro, prvo Svjetsko nogometno prvenstvo pod oblacima, ugostilo je u Media centru dobar broj novinara. U iščekivanju raspleta drugog četvrtfinalnog dana, susreta Maroko – Portugal i Engleska – Francuska, glavna tema bili su pobjednici od petka. Argentina i Hrvatska.

Postala je i tema u medijskom centru u Kataru, tvrdi i piše novinar srpskog Sport Kluba Branko Spasojević. “Navijači u Kataru, bilo lokalni ili istočnoazijski, vole velike. Pratili su rasplet jedanaesteraca u petak navečer i do kasno u noć navijali za Argentinu i Brazil. Međutim…

Priča se o Hrvatskoj

Medijski centar donio je sasvim drugu temu – Hrvatsku. Momčad izbornika Zlatka Dalića oduševila je igrom, pristupom, savršeno artikuliranom željom da se i četiri i pol godine kasnije, nakon Rusije 2018., plasira u najbolju skupinu na svijetu”, navodi se.

“Država, službeno s manje od četiri milijuna stanovnika, iz četvrtfinala je izbacila momčad s bazom od sedam milijuna nogometaša. Brojke u modernom nogometu ostavljaju mjesta svima. Graditi teorije, hvaliti sebe i tumačiti stvarnost kako hoće…

Konstanta uspjeha ipak je ostala definirana samo jednim parametrom – rezultatom. A generacija Luke Modrića, bez obzira na to što u eliminacijskoj fazi Svjetskog prvenstva ne zna za pobjedu nakon 120 minuta igre, potvrdila je da raste na velikim natjecanjima kada je to najpotrebnije.

Hrvatska je zato zaslužila svoje mjesto u najboljem svjetskom društvu. Od takvih se isplati učiti, nije sramota. Baš suprotno!” zaključuje se.

Array
- Reklama-

Najnovije vijesti:

U 115. godini preminuo najstariji čovjek na svijetu

Venezuelanac Juan Vicente Perez Mora, najstariji čovjek na svijetu prema Guinnessovoj knjizi rekorda, preminuo je u dobi od 115...

Vrijeme:

Zagreb
raštrkani oblaci
12.6 ° C
15 °
10.8 °
69 %
2.1kmh
40 %
Pet
16 °
Sub
19 °
Ned
24 °
Pon
25 °
Uto
26 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9396
GBP
1,1697
CHF
1,0280
CNY
0,1298
HUF
0,0025
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: