6.8 C
Zagreb
Petak, 26 travnja, 2024

Srpski tabloidi divljaju: Dalić je opet pljunuo u lice Srbima

Hrvatski izbornik Zlatko Dalić opet diže buru

Pročitajte još:

Hrvatske nogometaše dočekali su njihovi nakon bronce na Svjetskom prvenstvu u Kataru, a izbornik Zlatko Dalić je, naravno, imao riječ pred navijačima.

Hrvati su prije svega slavili uz pjesme Marka Perkovića Thompsona, pjevača koji slavi ustaštvo i ustašku ideologiju, a Dalić nije izbjegla govoriti ni o hrvatskim “braniteljima” i ratu sa Srbijom.

“BULEVARSKA ŠTAMPA”, kako u Srbiji zovu jeftine, ali iznimno prodavane i utjecajne tabloide, raspisala se o izjavi Zlatka Dalića na “splitskom” dočeku reprezentativaca Hrvatske nakon što su na SP-u osvojili brončanu medalju. Inače, Dalić je ono što smeta Srbima izjavio na dočeku u Varaždinu.

Kurir: Hrvati na dočeku u Splitu slavili Oluju, u kojoj je protjerano 300 tisuća Srba
Kurir pod naslovom “Izbornik Hrvatske se sramotno ponio: Dalić se u Splitu zahvaljivao braniteljima. Uslijedila lavina osuda! Pjevali Thompsonove pjesme” piše: “Nogometaše Hrvatske u Splitu je dočekalo preko 10 tisuća navijača. Međutim, tu proslavu su od početka pratili veoma kontroverzni detalji.

Nogometaši su pjevali pjesme Thompsona, posvećene ozloglašenoj akciji Oluja u kojoj je protjerano preko 300 tisuća Srba s teritorija Hrvatske, a još veći skandal napravio je selektor Zlatko Dalić u govoru koji je održao. Naime, on je odlučio zahvaliti ‘braniteljima’ za to što on sada tu stoji i što je Hrvatska takva kakva je, što je izazvalo lavinu komentara.”

Alo: Hrvati na dočeku u Splitu slavili Oluju, u kojoj je protjerano 250 tisuća Srba
Alo ima naslov “Ponovo je pljunuo u lice Srbima. Izbornik Hrvatske opet spominjao ustaše: Niko mi to ne može zabraniti”, dok u tekstu navodi: “Hrvatski izbornik Zlatko Dalić govorio je pred nekoliko desetaka tisuća okupljenih u Splitu na dočeku hrvatskih nogometaša nakon Svjetskog prvenstva.

Ni ovaj put nije mogao bez ‘branitelja’ i spominjanja rata u Hrvatskoj. Nakon pobjede nad Brazilom u četvrtfinalu SP-a istaknuo je da je to bila pobjeda za veterane rata poslije kojeg je 250 tisuća Srba bilo protjerano iz Hrvatske. Sada je opet govorio o braniteljima, ali i o tome da mu ‘nitko ne može zabraniti’ da posvećuje pobjede kome on hoće.”

Mondo: Dalić se klanja svojim igračima iako oni slave uz pjesme koje veličaju ustaše
Mondu je naslov “Tisuće Hrvata skandiralo Daliću, on pričao o ratu sa Srbima”, a tekst mu je kopija onog iz Aloa, uz dodatak: “Dalić se klanja svojim igračima iako su ti isti igrači slavili svoj uspjeh uz pjesme Marka Perkovića Thompsona, pjevača koji slavi ustaški pokret i ustašku ideologiju.”

Array
- Reklama-

Najnovije vijesti:

U 115. godini preminuo najstariji čovjek na svijetu

Venezuelanac Juan Vicente Perez Mora, najstariji čovjek na svijetu prema Guinnessovoj knjizi rekorda, preminuo je u dobi od 115...

Vrijeme:

Zagreb
blaga naoblaka
6.6 ° C
7.2 °
5.1 °
89 %
2.1kmh
20 %
Pet
16 °
Sub
19 °
Ned
23 °
Pon
26 °
Uto
17 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9396
GBP
1,1697
CHF
1,0280
CNY
0,1298
HUF
0,0025
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: