14.9 C
Zagreb
Ponedjeljak, 13 svibnja, 2024

Veličanstveni Vatreni nakon produžetaka plasirali se u finale Lige nacija

Hrvatska je briljantnom igrom izborila plasman u finale Lige nacija. Ovo je za povijest hrvatskog nogometa. Više od 14 000 hrvatskih navijača na De Kuipu nosilo je Vatrene ka slavlju

Pročitajte još:

Nizozemska – Hrvatska 2-4
Nizozemska: Bijlow – Dumfries, Van Dijk, Geertruida, Ake – Wieffer, De Jong, Koopmeiners – Simons, Malen, Gakpo

Hrvatska: Livaković – Juranović, Vida, Šutalo, Perišić – Modrić, Brozović, Kovačić – Pašalić, Kramarić, Ivanušec

120′
Minuta sudačke nadoknade.

119′
Kakva čast. Luka Modrić izlazi iz igre uz gromoglasnu podršku 15.000 Hrvata u Rotterdamu, ali i cijelog stadiona. Svi su se ustali na noge i zapljeskali majstoru. Kapetan je zapečatio rezultat i zabio za 4-2, a ušao je Borna Barišić.

116′
GOOOOOL! Kapetan Luka Modrić za 4-2! Hrvatska juri prema finalu Lige nacija! Bruno Petković iznudio je penal nakon greške Malacije, a Modrić je fantastično pogodio desni kut. Ajmo ‘vatreni’!

116′
Penal za Hrvatsku! Malacia je srušio Petkovića.

114′
Trese greda! Kakva šteta, ‘vatreni’ su skoro zapečatili pobjedu u Rotterdamu. Pašalić je skoro zabio drugi gol, lažnjakom je izbacio golmana i pogodio gredu.

110′
Ajme! Hrvatska je skoro primila gol. Majer je učinio nepotrebnu pogrešku, petom je išao odigrati u opasnoj zoni i predao je loptu Nizozemcima. Bergwijn je pucao, Livaković obranio, a Nizozemska je imala još jednu šansu i pogodila mrežu. Srećom, vanjski dio.

106′
Krenuo je drugi produžetak, nadamo se bez drame na kraju utakmice.

105′
Kraj prvog produžetka, ‘vatreni’ opet vode!

102′
Nizozemska je skoro zabila autogol! Stanišić je neugodno ubacio s desne strane, a De Jong je skoro preusmjerio loptu u gol.

98′
GOOOOOOL! Kakva golčina Brune Petkovića! Nevjerojatan udarac napadača Dinama. Modrić mu je dodao loptu, a Petković je okretom izbacio braniča, pa silovitim udarcem probio nizozemskog golmana Bijlowa. Kakav gol…

94′
Žuti karton dobio je Koopmeiners. Primio je Modrića za ramena i time spriječio kontru Hrvatske.

92′
Bruno Petković ušao je umjesto Šutala. ‘Vatrenima’ je bio potreban napadač jer je Dalić krajem utakmice izvadio Andreja Kramarića kako bi ubacio stopera Martina Erlića.

91′
Počeli su produžeci.

90+7′
Kraj regularnog dijela. Slijede produžeci.

90+6′
GOL! Neeee! Nizozemska je zabila 30 sekundi prije kraja. Gol je zabio Noa Lang nakon novog ubačaja Nizozemaca, lopta se nekoliko puta odbila, a Lang je pogodio u gornji dio mreže. Sekunde su dijelile Hrvatsku od finala Lige nacija…

90+3′
Uh, opet Livaković spašava! Ake je snalažljivo pucao dok je leđima bio okrenut prema golu. Srećom, Livaković je bio na mjestu.

90+1′
Ovo je bilo opasno! Lopta se odbila od nekoliko igrača ispred Livakovića, a Gakpo je pucao iz voleja. Srećom, gađao je pored gola…

90+1′
Šest minuta nadoknade. Izdržite, ‘vatreni’!

90′
Novu zamjenu radi Dalić. Erlić je ušao i osnažio obranu, a izašao je Kramarić.

88′
Nizozemci su ubacili iz prekršaja, a Livaković je izbacio loptu i pokupio Domagoja Vidu, na kojem je Van Dijk napravio prekršaj. Hrvati su vidno uzdrmani, ali obojica su se podignuli na noge.

85′
Gromoglasni pljesak za Matea Kovačića. Izašao je iz igre, a ušao je Lovro Majer.

85′
Vlašić je vidio prostor i vrhom kopačke pucao prema golu Nizozemske. Nažalost, lopta je prošla pored gola…

82′
Uspješno se branimo. Nizozemska nije imala opasnu priliku, ali ne treba se još opustiti.

78′
Dalić radi dvije zamjene. Ušli su Nikola Vlašić i Josip Stanišić, a izašli Ivanušec i Juranović.

77′
Sad se moramo braniti. Nizozemci su sve snage prebacili u napad, traže gol za izjednačenje. Dalić priprema zamjenu, izgleda da će ući Josip Stanišić.

75′
Koeman odgovara. Napravio je dvostruku izmjenu. Ušli su Bergwijn i Wijnaldum umjesto Malena i Wieffera.

73′
Ludnica u Rotterdamu! Strijelac je Mario Pašalić. Ivanušec je smirio loptu u kaznenom prostoru Nizozemske pa sjajnim, oštrim dodavanjem uposlio Pašalića, koji je plasirao loptu pored nemoćnog Bijlowa.

72′ – GOOOL – Maaaariiioooooo Paaaašaliiić… vodimo 2-1. Kakvo drugo poluvrijeme, kako Hrvatska igra, pa ovo je opća ludnica. Trans, apsolutni trans… Gore baklje, viore se zastave, pa igramo li u Nizozemskoj ili Hrvatskoj? Ovdje nitko nije normalan, dok svira radio Pašalić Mario, ajmoooooooo….

71′ – AAAAJOOOOJ – Ivan Perišić promašio zicer s nekih 5 metara nakon ubačaja Luke. Jooooj, nadamo se da nećemo žaliti za ovom šansom. Bolji smo, imamo dominaciju.

70′ – Ubačaj Modrića bolkira Virgil van Dijk.

69′ – Uzbuđenje je na vrhuncu, ovo kao da je utakmica SP-a ili EP-a sad. Srce lupa k’o ludo, dišemo i ginemo za Hrvatsku, strepimo i radujemo se.

69′ – Pogriješio je Juranović, a raskrvavljeni Gakpo je tukao u Livakovića s lijeve strane.

66′ – Uf, napeto je, sve je napetije i napetije, pogotovo se tresemo kad se naši dodaju u petercu.

61′ – Aut za Hrvatsku. Ivanušec je potegao i odbilo se to od nogu Oranja.

57′ – Ne, izgubili smo loptu, pucaju Nizozemci, ništa na svu sreću. Nemojmo to raditi momci, sredimo se!

54′ – GOOOL – Kramarić zabija za 1-1. To mu je 24 gol u reprezentaciji. Bravo! Golman u svoju lijevu, Krama po sredini onako kulerski. Tribine su eksplodirale – “ooo volim te Hrvatsko”.

53′ – PENAL ZA HRVATSKU. Luka Modrić ga je iznudio. Kkava energija naših, ma vidjelo se da smo drugačije reagirali. Gakpo je povukao Luku. Idemo to zabiti.

52′ – Juranović je uzeo loptu i ubacio s desne strane, ali Van Dijk to izbacuje, samo na kratko. Ostaje nam posjed.

49′ – Bravo, smislena akcija Hrvatske. Luka je odlično dodao Kramariću koji je bio lijevo, a nakon toga je biciklon pomutio razum stoperu Oranja i tukao pored vratnice. Dobra poruka naše reprezentacije, dobar ulaz u poluvrijeme.

47′ – Nismo na pravi način u prvom dijelu koristili taj prostor po bokovima, a to je bila intencija Zlatka Dalića. Zato i je stavio Perišića na lijevog beka.

46′ – Počeo je nastavak. Idemo sad zabiti, idemo, idemo!

Vraćaju se i Nizozemci i Hrvati na travnjak.

45+1′ – Gotovo je prvo poluvrijeme. Nizozemci vode 1-0, zabili su u situaciji kad su stvorili višak na toj desnoj strani svog napada. Dosta su nam problema radili s tim brzancima, morat ćemo to popraviti. Dobro da nismo dublje potonuli, a nije ovo nešto što se ne može okrenuti. Nadamo se boljim vijestima u nastavku.

45′ – Juranović sad vraća loptu Livakoviću. Četvrti sudac pokazuje minutu sudačke nadoknade.

39′ – Kakva šansa… Mateo Kovačić tukao je iz trka s lijeve strane, prošlo je to ispred Bijlowa. Opasno su živjeli Nizozemci. Šteta, da smo bar odmah uzvratili. Nema predaje dečki, idemo, idemo napadati, idemo se braniti. Idemo igrati i dati se od sebe, idemo se boriti, odgovoriti na ovaj pogodak Oranja.

34′ – GOL – Vodi Nizozemska 1-0. Izigrali su nas. Malen je zabio s nekih 10 metara malo iz kosa na desnoj strani nakon kombinacije Nizozemaca na malom prostoru. Wieffer je asistirao. Nismo dobro pokrivali box, Nizozemci su se ubacili iza linija, formirali trokut na lijevoj strani, a Ake je proslijedio loptu do Wieffera na rubu kaznenog prostora koji je imao dobar pregled situacije. Veznjak Nizozemske imao je slobode odlučiti što će s loptom, kao i slobodnog Malena na desnoj strani. Malen je dobio loptu i pospremio pored nemoćnog Livakovića u lijevi kut, zabio je u malu mrežicu.

31′ – Ivan Perišić je došao na desnu stranu, ubacio prema Kramariću, ali nije stigao do lopte. I odmah protuudar Nizozemaca. Koopmeiners j dočekao jednu loptu iza linija naših, sjurio se s loptom, tukao, na svu sreću prohujalo je to iznad grede. Uf, ovo je bilo gusto. Moramo biti koncentriraniji i brži u tranziciji bez lopte.

30 – Gledamo jednu potpuno ravnopravnu utakmicu u kojoj u posljednjim minutama Hrvatska više toga pokušava u napadu. Novi korner je za naše. Idemo sad.

28′ – Nova šansa za naše, Luka Modrić je osvojio prostor, a Juranović iznudio korner. Preletila je lopta iz kornera, ubačeno je i hvata to Bijlow. Perišić je visoko skočio u zrak, ali čak je i za njega ubačaj bio previsok.Nastavlja se ofenziva Hrvatske pred nizozemskim golom.

24′ – Prekršaj Marija Pašalića, opasna igra škaricama. Luka Modrić je naletio i pucao, zabio je gol koji je poništen i onda je dobio žuti. Ne, Pašalić je dobio žuti, iako nikakve namjere tu u pokušaju škarica nije bilo.

23′ – Evo ga, kombiniramo opet po toj lijevoj strani, lomi Kramarić čuvara, Dumfrier je otišao po ćevape, imamo šansu i korner. Pljesak navijača. To je to, uf, igramo dobro.

22′ – “Marjane Marjane”, čuje se s tribina.

17 – Žuti karton za Matea Kovačića. Izgubio je na tren kontrolu nad loptom i u tom žaru za povrati posjed srušio je suparničkog igrača.

15′ – Evo šanse, probio je Perija po lijevoj strani i drugi korner za Hrvatsku.

14′ – Nizozemci su sad ipak više s loptom.

10′ – Nizozemci su se sredili i sve više imaju loptu u svojim nogama.

9′ – Prošla je sad jedna lopta po desnoj strani, bilo je tu puno prostora, ali stigli su izbaciti naši stoperi. Nizozemci su tražili penal zbog igranja rukom u šesnaestercu Hrvatske, ali nema govora o udarcu s bijele točke.

4′ – Odlično stojimo na travnjaku. Visokim presingom i visoko postavljenom obranom anulirali su sva dosadašnja dodavanja Nizozemaca u dubinu.

3′ – Korner za Hrvatsku! Modrić je odigrao kratku kombinaciju za Kovačića, ali Gakpo se dobro zagradio i Nizozemska uzima posjed lopte.

2′- Imamo pritisak. Oranje ne mogu probiti liniju.

1′ – Odmah uzimamo loptu, otvara se Ivanušec. Umirili su naši napad. Pojačava se podrška naših navijača – “Ooo, volim te Hrvatsko”.

1′ – Počela je utakmica, sretno Hrvatska!

Array
- Reklama-

Najnovije vijesti:

U 115. godini preminuo najstariji čovjek na svijetu

Venezuelanac Juan Vicente Perez Mora, najstariji čovjek na svijetu prema Guinnessovoj knjizi rekorda, preminuo je u dobi od 115...

Vrijeme:

Zagreb
umjerena kiša
14.5 ° C
14.9 °
13.8 °
91 %
2.6kmh
20 %
Uto
16 °
Sri
21 °
Čet
17 °
Pet
23 °
Sub
17 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9268
GBP
1,1629
CHF
1,0228
CNY
0,1281
HUF
0,0026
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: