15.9 C
Zagreb
Četvrtak, 28 ožujka, 2024

Zlatko Dalić objavio konačan popis za Svjetsko prvenstvo u Kataru: Ovi igrači predstavljat će Hrvatsku

Pročitajte još:

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić objavio je konačan popis igrača za Svjetsko prvenstvo koje će se od 20. studenog do 18. prosinca održati u Kataru.

Dalić u Katar vodi 26 igrača, a osam imena koja su bila na širem popisu od 34 su prekrižena.

I nije bilo velikih iznenađenja, Dalić se odlučio za provjerene igrače koji su igrali u Ligi nacija posljednjih mjeseci, a umjesto ozlijeđenog Lovre Kalinića, pozvan je Ivo Grbić.

Vratari su Livaković, Ivušić, Grbić, obranu čine Stanišić, Gvardiol, Juranović, Šutalo, Erlić, Lovren, Vida, Sosa, Barišić, vezni red su Modrić, Kovačić, Brozović, Jakić, Majer, Sučić, Pašalić, Vlašić, dok su napadači Perišić, Oršić, Kramarić, Budimir, Petković, Livaja.

Prisutne je zanimalo kako su se odlučili pozvati Antu Budimira prije Antonija Mirka Čolaka, koji igra u sjajnoj formi.

“Antonio Čolak je dobar igrač, pokazao je to. Zabio je dosta golova, i igra dobro. Pratili smo sve, napravili smo analize i tako smo odlučili. Ja iza te odluke stojim milijun posto. Budimir je igrač koji nama daje veliku energiju, kada nam treba agresija, kada nam treba skok, Budimir je taj. Ovo je sigurno najpošteniji i najkorektniji popis i ja odgovaram za njega”, pojasnio je Dalić svoju odluku.

“Najvažnije je da nije bilo puno dilema. Svi gledamo u istom smjeru. Uvijek će biti onih koji nisu zadovoljni. Odabrali smo Jakića jer je bio s nama i pokriva više pozicija. Nisam bio sklon tome da zovem nekoga tko nije bio s nama poput Mišića. Jakić igra standardno u Eintrachtu i igrao je s nama. Nismo puno dvoumili oko Vide i Ćalete-Cara, Vida igra standardno u AEK-u”, objasnio je dilemu Mišić/Jakić i Vida/Ćaleta-Car.

‘Broz će biti spreman’
Marcelo Brozović je imao problema s ozljedom, ali je prethodnog vikenda odigrao 15-ak minuta protiv Juventusa. Navijače je najviše brinulo njegovo stanje, s obzirom na njegovu važnost u hrvatskom dresu.

“Brozović je odigrao 15-ak minuta protiv Juventusa, očekujem da će sada odigrati više. On nam je jedan od najvažnijih igrača i bio bi veliki hendikep da se nije oporavio. On je dobro, spreman je i trebao bi dobiti veću minutažu. On će biti spreman, bez njega smo hendikepirani i veseli me njegov povratak”.

Prokomentirao je i gusti raspored.

“Jedino što zabrinjava puno utakmica u posljednjim trenucima. Učinit ćemo sve da ih al odmorimo, ima tih malih problema s Brozovićem, Kovačićem, ali se nadam da će sve biti u redu. Neće se puno forsirati na treninzima jer ni nemamo puno vremena”, pa dodao kako je Luka spreman za puno utakmica:

“Ne brine me puno taj teški ritam. Luka je pokazao da može, igra svaku utakmicu za Real. U prijateljskoj ćemo se malo sačuvati, napravit ćemo neke izmjene. Neće biti toliko naporno, utakmica je svaka četiri dana. Pazit ćemo na treninge, Luka može to ponavljati, prvenstvo, Liga prvaka… Naši igrači igraju po dvije utakmice tjedno, tako da ne vidim da će tu biti problema”.

‘Predstavljamo Hrvatsku, ne sami sebe’
Dalić je prokomentirao i moguće nezadovoljstvo onih koji neće igrati koliko bi možda htjeli.

“Mi se svi moramo staviti u interes reprezentacije. Mi predstavljamo hrvatski narod, hrvatsku zemlju, a ne sami sebe. Moraju toga biti svjesni, ako netko toga nije svjestan morat ću ga poslati kući. Sve mora biti podređeno Hrvatskoj. Ne vjerujem u to, ali o svemu moramo voditi brigu. Kad si u reprezentaciji moraš dati sve od sebe, igrao minutu ili sve utakmice.”

Jasno je dao do znanja da je momčad za Maroko praktički odlučena, postoje male dileme.

“Nemam vam što puno pametovati. Zna se gotov sve, cijela momčad za Maroko. Ne zna se samo napadač i desno krilo, slagat ćemo momčad prema analizi Maroka. Hvala Bogu imamo ta četiri od kojih svatko ima svoju ulogu. Desni krilni će biti dilema, ali smo blizu svega i nema puno premišljanja. Samo da budu svi zdravi.”

‘Ona momčad je bila druga na svijetu, a ova…’
Otkrio je razliku između momčadi za Katar i one koja je putovala u Rusiju prije četiri godine.

“Momčad prije četiri godine je bila druga na svijetu. Ako malo pogledate, gdje su naši igrači igrali prije četiri godine, to su bili sve vrhunski igrači. Tada je samo jedan igrač igrao u Hrvatskoj, a sada šest, sedam… To je ekipa koja je igrala deset godina skupa, koja je puno toga prošla. To je neka razlika, ali sada mladi igrači imaju te senatore uz sebe što im pomaže. Ja vjerujem u ovu reprezentaciju i da ovi dečki mogu napravit puno”.

“Pet izmjena nam olakšava situaciju. Sve te naše promjene koje smo odradili u Ligi nacija, urodile su plodom. S te strane gledano imamo jednu jako dobru širinu i kvalitetu. Bitno mi je da mladi igrači budu gladni uspjeha, da ih rezultat iz Rusije vuče naprijed. Vjerujem u naše mlade, ali bez ovih starijih to neće ići”.

Za kraj je zaključio:

“Hvala medijima na podršci, samo bi vas zamolio pozitivu, ne treba nam negativa. To gledamo svaki dan. Nemojte reagirati na bilo kakve sitnice, ne treba nam negativa. Ja odgovaram za sve. Podržite Hrvatsku i igrače, mi ćemo dati sve od sebe.”

- Reklama-

Najnovije vijesti:

Povijesna odluka za Dinamo: Zajec je predsjednik Dinama! Skender dopredsjednik, izabran IO

Velimir Zajec novi je predsjednik Dinama! Na Skupštini je prisustvovalo 52. člana, osam iz liste 35 nije se pojavilo. Za...

Vrijeme:

Zagreb
blaga naoblaka
16.5 ° C
17.2 °
14.1 °
48 %
8.8kmh
20 %
Čet
16 °
Pet
20 °
Sub
24 °
Ned
21 °
Pon
23 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9141
GBP
1,1741
CHF
1,0426
CNY
0,1272
HUF
0,0025
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: