8.7 C
Zagreb
Petak, 26 travnja, 2024

Prve snimke potresa u Italiji koji se osjetio i kod nas! Zatvorene škole, obustavljen promet vlakovima, ljudi u strahu na ulicama

Pročitajte još:

U srijedu ujutro oko 7 sati došlo do potresa u središnjoj Italiji, magnitude 5,7 po Richteru. Do potresa je došlo u 7:07, i to 67 kilometara od obalnog grada Riminija, izvijestio je Euromediteranski seizmološki centar, a potres su osjetili i građani u Hrvatskoj.

Epicentar potresa bio je na 10 kilometara dubine.

“Danas, 9. studenog 2022. u 7 sati i 7 minuta seizmografi Seizmološke službe Republike Hrvatske zabilježili su vrlo jak potres s epicentrom u moru u blizini Riminija. Magnituda potresa iznosila je 5.7 prema Richteru. Potres se osjetio diljem Hrvatske”, piše Seizmološka služba HR.

“Zadar, ljuljanje”, “Pula, zatresao se krevet”, “Rijeka, lagano se zatreslo”, “Karlovac, sjedim na stolici i ljuljam se”, neki su od komentara na stranicama EMSC-a.

Potres se osjetio i u Sloveniji te Bosni i Hercegovini.

“Osjetio se u Bihaću, ljuljalo na stolici”, stoji u jednom od komentara na EMSC-u, dok su neki građani iz Ljubljane napisali kako ih je potres probudio.

Što se tiče Italije, u komentarima stoji da se osjetilo poduže podrhtavanje. Neki su napisali da im se tresao namještaj.

Za sada nema izvješća o žrtvama. Stanovnici Italije su na društvenim mrežama objavili snimke oštećenja na zidovima ili objektima. Talijanski mediji javljaju da je iz predostrožnosti zaustavljen željeznički promet na jadranskoj pruzi, zbog sumnje na oštećenje tračnica.

Array
- Reklama-

Najnovije vijesti:

U 115. godini preminuo najstariji čovjek na svijetu

Venezuelanac Juan Vicente Perez Mora, najstariji čovjek na svijetu prema Guinnessovoj knjizi rekorda, preminuo je u dobi od 115...

Vrijeme:

Zagreb
sumaglica
6.3 ° C
7.6 °
4.8 °
93 %
2.1kmh
69 %
Pet
16 °
Sub
19 °
Ned
24 °
Pon
25 °
Uto
26 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9396
GBP
1,1697
CHF
1,0280
CNY
0,1298
HUF
0,0025
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: