16.2 C
Zagreb
Utorak, 16 travnja, 2024

Bivši svjetski prvak u atletici preminuo od leukemije, prošle godine potresnim intervjuom dirnuo je cijeli svijet

Umro je Tim Lobinger, bivši europski i svjetski prvak u skoku s motkom, nakon duge i teške borbe s teškom bolešću.

Pročitajte još:

Zlatnoj kolekciji i punim vitrinama samo je falila olimpijska medalja. No, nije žalio nimalo, najveće zlato u njegovom životu bila je njegova obitelj. Nakon kraja karijere posvetio se svojoj djeci, no nažalost, tu idilu prekinula je teška bolest. Prije šest godina otkrio je kako boluje od leukemije.

Punih šest godina trajala je borba za život, u jednom trenutku pregledi su pokazali kako je leukemija nestala, slavio je najveću pobjedu u životu, no prokleta bolest vratila se prije tri godine. Unatoč velikim naporima, spasa nije bilo. Lobinger je u četvrtak preminuo u Münchenu u 51. godini života.

U listopadu prošle godine dao je intervju za Bild u kojem se oprostio od svih.

– Za mene više nema spasa, moj rak je previše agresivan. U veljači su mi doktori rekli da je smrt blizu. Trebali bismo se dogovoriti, pozabaviti se svojom sahranom i organizirati sve. Da se oprostim od svojih najmilijih. Razgovor s djecom je bio jako težak, znaju koliko mi je loše – rekao je 50-godišnji Lobinger za njemački list Bild.

Svjetsko dvoransko prvenstvo osvojio je 2003. godine u Birminghamu, a europski prvak bio je 1998. i 2002. godine u Valenciji i Beču. Nakon karijere je radio kao kondicijski trener u Leipzigu te privatno radio s nekoliko igrača Bayerna. Iza sebe je ostavio sina Tygera koji igra za Kaiserslautern te kći Fee. Nekoliko mjeseci prije smrti na svijet je došla unuka koju je imao prilike upoznati.

Array
- Reklama-

Najnovije vijesti:

U 115. godini preminuo najstariji čovjek na svijetu

Venezuelanac Juan Vicente Perez Mora, najstariji čovjek na svijetu prema Guinnessovoj knjizi rekorda, preminuo je u dobi od 115...

Vrijeme:

Zagreb
vedro
16.4 ° C
19.3 °
15.8 °
65 %
5.7kmh
0 %
Uto
16 °
Sri
10 °
Čet
12 °
Pet
14 °
Sub
16 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9396
GBP
1,1697
CHF
1,0280
CNY
0,1298
HUF
0,0025
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: