9.4 C
Zagreb
Utorak, 23 travnja, 2024

Transrodna plivačica se skinula u ženskoj svlačionici: Pokazala muški spolni organ

Nismo dale svoj pristanak, nisu nas ni pitali. U toj svlačionici smo se okrenule i tamo je bio biološki muškarac od 193 centimetra, koji je spustio hlače i gledao nas kako se svlačimo, rekla je plivačica Riley Gaines

Pročitajte još:

Godinama se vode rasprave je li pošteno da se transrodne sportašice natječu u ženskim kategorijama. Najpoznatiji slučaj je onaj južnoafričke atletičarke Caster Semenyje, dvostruke olimpijske pobjednice na 800 m i trostruke svjetske prvakinje, na čiji nastup su se bunile brojne konkurentice.

Zbog visoke razine testosterona, ona je godinama morala konzumirati lijekove za smanjenje razine spomenutog hormona. Kontroverzno pravilo o visoko prirodnim razinama testosterona kod žena suspendirano je još 2015. pa je Semenya mogla nastaviti osvajati zlata kao što je radila do tad, a od 2018. je opet uvedeno pravilo o lijekovima za atletičarke s dijagnozom poremećaja razvoja spola.

Riley Gaines (23), bivša plivačica sa Sveučilišta Kentucky, tvrdi da je transrodna plivačica Lia Thomas (23) na lanjskom natjecanju spustila hlače i otkrila muške genitalije u ženskoj svlačionici. Riley dodaje da plivačice nisu bile unaprijed upozorene da će dijeliti svlačionicu s Lijom.

“Nismo dale svoj pristanak, nisu nas ni pitali. U toj svlačionici smo se okrenule i tamo je bio biološki muškarac od 193 centimetra, koji je spustio hlače i gledao nas kako se svlačimo. Bile smo izložene muškim genitalijama”, rekla je Gaines za Fox News.

Gaines je odgodila pohađanje stomatološkog fakulteta kako bi se nastavila boriti za sportašice. Traži da se naprave zasebne svlačionice za transrodne sportašice. “Prije godinu ili dvije ovo bi se smatralo nekim oblikom seksualnog napada ili voajerizma. Sada čak i dopuštaju da se to dogodi”, dodala je Gaines.

Array
- Reklama-

Najnovije vijesti:

U 115. godini preminuo najstariji čovjek na svijetu

Venezuelanac Juan Vicente Perez Mora, najstariji čovjek na svijetu prema Guinnessovoj knjizi rekorda, preminuo je u dobi od 115...

Vrijeme:

Zagreb
oblačno
8.5 ° C
8.8 °
6 °
76 %
5.7kmh
100 %
Uto
9 °
Sri
7 °
Čet
13 °
Pet
17 °
Sub
20 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9396
GBP
1,1697
CHF
1,0280
CNY
0,1298
HUF
0,0025
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: