14.5 C
Zagreb
Petak, 3 svibnja, 2024

Službeno potvrđeno: Barakude brane europsko zlato na domaćem terenu, poznati i gradovi domaćini!

Hrvatska reprezentacija će utakmice u skupini igrati u Dubrovniku

Pročitajte još:

Sada je i službeno – Hrvatska domaćin je seniorskog Europskog prvenstva u vaterpolu za muškarce, od 4. do 16. siječnja 2024!

Nakon davanja suglasnosti Vlade Republike Hrvatske za organizaciju ovakvog velikog natjecanja, te iskazanog zanimanja gradova Zagreba i Dubrovnika, u sjedištu European Aquaticsa je hrvatska kandidatura prihvaćena i odabrana kao najbolja.

Tim povodom je Perica Bukić, izvršni dopredsjednik Hrvatskog vaterpolskog saveza istaknuo:

“Nakon spektakla u Splitu i osvajanja zlata na tom Europskom prvenstvu dobili smo prigodu ponovo organizirati najveće kontinentalno natjecanje. Domaćini će biti Dubrovnik i Zagreb, trofejni centri našeg najtrofejnijeg sporta. Ovom prigodom se želim zahvaliti Vladi Republike Hrvatske na čelu s predsjednikom Andrejom Plenkovićem, koji je kako 2022. kada smo natjecanje imali u Splitu, tako i sada stao iza našeg projekta i kandidature.

Želim se zahvaliti i Josipu Varvodiću, koji je kao prvi dopredsjednik European Aquaticsa jako doprinio da Hrvatska ponovo dobije ovu čast, te da upravo u Dubrovniku i Zagrebu obranimo naslov najboljih u Europi. Nama je naime ovo natjecanje ujedno i kvalifikacijsko za Svjetsko prvenstvo u Dohi, u veljači 2024., ali Europsko prvenstvo u Zagrebu i Dubrovniku također nudi i jedno mjesto za Olimpijske igre u Parizu. Znamo što se od nas očekuje i dat ćemo sve od sebe ponoviti, kako organizacijski, tako i rezultatski uspjeh prijašnjih naših europskih prvenstava, Zagreba 2010. i Splita 2022.”, rekao je Perica Bukić, izvršni dopredsjednik Hrvatskog vaterpolskog saveza.

Nadmetanja po skupinama će se igrati u oba grada, Zagrebu i Dubrovniku, dok će se u drugom dijelu natjecanja, susreti za poredak od 1. do 8. mjesta igrati u Zagrebu, na bazenu uz Savu, a utakmice za poredak od 9. do 16. mjesta u bazenu Gruž, u Dubrovniku.Hrvatska reprezentacija će utakmice u skupini igrati u Dubrovniku i to 4. siječnja protiv Španjolske, 6. siječnja protiv Francuske i 8. siječnja s Crnom Gorom.

“S velikim zadovoljstvom mogu najaviti da je Hrvatska dobila organizaciju velikog natjecanja kakvo je Europsko prvenstvo u našoj zemlji. Uslijed ratne situacije koja se dogodila u Izraelu, Hrvatski vaterpolski savez uz veliku pomoć Vlade Republike Hrvatske je uspio dobiti domaćinstvo iznimno bitnog nadmetanja. Vjerujem da ćemo imati snage ponoviti spektakl koji je bio u Splitu prije malo više od godinu dana. Sa sportske strane, mi ćemo napraviti sve kako bi postigli vrhunski rezultat, a uz pomoć navijača u Dubrovniku i Zagrebu vjerujem da ćemo to i uspjeti”, kazao je izbornik aktualnih europskih prvaka Ivica Tucak.

Array
- Reklama-

Najnovije vijesti:

U 115. godini preminuo najstariji čovjek na svijetu

Venezuelanac Juan Vicente Perez Mora, najstariji čovjek na svijetu prema Guinnessovoj knjizi rekorda, preminuo je u dobi od 115...

Vrijeme:

Zagreb
blaga naoblaka
14.5 ° C
14.8 °
12.1 °
77 %
5.1kmh
20 %
Pet
15 °
Sub
21 °
Ned
23 °
Pon
23 °
Uto
25 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9287
GBP
1,1655
CHF
1,0260
CNY
0,1283
HUF
0,0026
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: