27.1 C
Zagreb
Ponedjeljak, 29 travnja, 2024

Vozač Bolta udario djevojčicu na pješačkom prijelazu: ‘Gledao sam na mobitel…’

Vozač Dubravko već je ranije prekršajno kažnjavan zbog nepropisne vožnje u naseljenom području

Pročitajte još:

Vozač Bolta je u ožujku u Dugom Selu naletio na djevojčicu na pješačkom prijelazu. Ona je od siline udara odbačena na poklopac motora automobila i prednje vjetrobransko staklo, a zatim je pala na kolnik. U bolnici se danima borila za život, piše Danica.hr.

Njezine ozljede su prijelom sljepoočne kosti, tjemene i jagodične kosti, difuzno oštećenje mozga, krvarenje unutar tvrde moždane ovojnice i mekih moždanih ovojnica, prijelom ključne kosti, natkoljenične kosti te nagnječenje pluća.

Vozač Dubravko (54) je priznao da je vozio brže od dopupštenog, a rekao je i da dijete nije vidio na pješačkom prijelazu. Zbog nesreće mu je žao.

“Koliko znam, ispred mene nije bilo vozila, vjerojatno nisam kočio niti usporavao prije pješačkog prijelaza. Tijekom vožnje sam povremeno gledao u mobitel jer sam imao uključenu navigaciju”, rekao je vozač u istrazi.

Svjedok Toni te je večeri zaustavio svoje vozilo ispred pješačkog prijelaza kako bi propustio pješakinju.

“Kada je počela prelaziti preko pješačkog, uočio sam iz suprotnog smjera vozilo koje se kretalo većom brzinom od dopuštene. Kako nije usporavao, počeo sam mu trubiti. Ali, kad je djevojčica došla skoro do kraja pješačkog i nogostupa, vozilo ju je udarilo i odbacilo u zrak.

Nakon toga je pala na asfalt i ostala nepomično ležati. Bila je noć, vedro, cesta suha, javna rasvjeta upaljena, a pješački prijelaz vidljiv jer je imao dodatno osvjetljenje. Dijete se normalno kretalo i prije nego što je kročila na zebru stala je i gledala može li sigurno proći”, ispričao je Toni.

Djevojčica je zapravo spašena hitnom liječničkom intervencijom jer joj je život doista visio o niti. Da stvar bude gora, Dubravko je već prekršajno kažnjavan zbog nepropisne vožnje u naseljenom području te su mu izricane zaštitne mjere zabrane upravljanja.

Državni tužitelji za Dubravka zato traže godinu dana bezuvjetnog zatvora. No, to nije nikakva utjeha za djevojčicu i njezine roditelje jer su posljedice na njezino zdravlje trajne.

Array
- Reklama-

Najnovije vijesti:

U 115. godini preminuo najstariji čovjek na svijetu

Venezuelanac Juan Vicente Perez Mora, najstariji čovjek na svijetu prema Guinnessovoj knjizi rekorda, preminuo je u dobi od 115...

Vrijeme:

Zagreb
vedro
26.6 ° C
26.9 °
24.3 °
34 %
3.6kmh
0 %
Pon
24 °
Uto
24 °
Sri
20 °
Čet
21 °
Pet
12 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9396
GBP
1,1697
CHF
1,0280
CNY
0,1298
HUF
0,0025
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: