16.2 C
Zagreb
Srijeda, 8 svibnja, 2024

Šok na startu: Blijeda Hrvatska poražena na startu kvalifikacija za SP

Pročitajte još:

Hrvatska nogometna reprezentacija dominirala je u Ljubljani, ali Slovenci su ti koji su zabili gol za pobjedu. Lovrić je pogodio Brozovića i prevario Livakovića, a ‘vatreni’ nisu uspjeli zabiti u 90 minuta (1-0)

Bio je ovo prvi poraz Hrvatske od Slovenije u deset utakmica. Dosad je Hrvatska imala šest pobjeda i tri remija, no reprezentacija Matjaža Keka znala je kako zaustaviti svjetske viceprvake Zlatka Dalića.

Hrvatska otvorila s dvije dobre šanse, Slovence spasila vratnica
Hrvatska je krenula napadački i to joj je u prvih deset minuta donijelo dvije dobre šanse. U sedmoj minuti Andrej Kramarić s vrha šesnesterca prijeti udarcem lijevom nogom koji završava pored gola Jana Oblaka.

Tri minute kasnije Nikola Vlašić se probija po lijevoj strani i šutira, međutim, Oblak uspijeva okzrnuti tu loptu koja završava na suprotnoj vratnici.

Slovenci zabili nakon slabe reakcije hrvatske obrane
Dobar početak Hrvatske Slovenija je poništiča u 15. minuti. Sandi Lovrić zabio je za vodstvo reprezentacije Matjaža Keka. Lopta je prilikom udarca slovenskog veznjaka okrznula Marcela Brozovića i prevarila Dominika Livakovića. Lovrić je ostao sam na 15 metara i precizno pogodio nakon što hrvatska obrana nije dobro očistila napad Slovenaca započet od Josipa Iličića.

U 21. minuti Slovenci ponovno opasno napadaju. Osijekov Damjan Bohar je s lijeve strane centrirao u peterac gdje je kasnio Andraž Šporar.

Igru Dalićeve reprezentacije nosio je uglavnom sveprisutni kapetan Luka Modrić koji je izvodio prekide. U 28. minuti Modrić ubacuje, Dejan Lovren ne stiže to nogom poklopiti s pet metara. Sličnu prigodu Hrvatska je imala u prvoj minuti sudačke nadoknade prvog poluvremena. Opet je Modrić ubacio, ovaj puta Domagoj Vida ne uspijeva pogoditi u okvir gola.

Dalić je u drugo poluvrijeme krenuo s ofenzivnom zamjenom. Izveo je lijevog beka Bornu Barišića i uveo Mislava Oršića. Tako je Ivan Perišić zaigrao lijevog beka kao u Interu kod Antonija Contea, a Dinamova zvijezda dobila slobodu u napadu.

Hrvatska je uglavnom po toj lijevoj strani pokušavala, Perišić je imao niz dobrih prodora, no nedostajala je završnica. Briljirao je slovenski stoper Miha Mevlja koji je u svom kaznenom prostoru bio prvi na svim loptama i tako maksimalno skratio posao svom golmanu Oblaku.

Iako je Dalić zamjenama pokušao utjecati na igru, Hrvatska je cijelo drugo poluvrijeme izgledala jalovo pored koncentrirane obrane domaćina. Slovenija je u 89. minuti preko Blaža Kramera mogla povesti 2:0. Bila je to brza kontra koju je slovenski napadač poslao preko gola s vrha šesnaesterca.

Hrvatska u subotu od 18 sati dočekuje Cipar na Rujevici. Slovenija na isti dan od 15 sati gostuje kod Rusije u Sočiju.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Array
- Reklama-

Najnovije vijesti:

U 115. godini preminuo najstariji čovjek na svijetu

Venezuelanac Juan Vicente Perez Mora, najstariji čovjek na svijetu prema Guinnessovoj knjizi rekorda, preminuo je u dobi od 115...

Vrijeme:

Zagreb
raštrkani oblaci
16.2 ° C
16.6 °
14.3 °
81 %
7.2kmh
40 %
Sri
16 °
Čet
20 °
Pet
22 °
Sub
23 °
Ned
25 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9307
GBP
1,1630
CHF
1,0251
CNY
0,1288
HUF
0,0026
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: