16.3 C
Zagreb
Četvrtak, 28 ožujka, 2024

Southgate: Ja sam krivac za penale razapnite mene!

Pročitajte još:

Engleski izbornik Gareth Southgate rekao je da je odabrao koji će igrači pucati penale u finalu protiv Italije, te da je sva odgovornost za poraz na njemu.

Engleska nogometna reprezentacija nije uspjela osvojiti prvi veliki naslov nakon 55 godina, jer je nakon jedanaesterca u finalu Europskog prvenstva na Wembleyju izgubila od Italije.

“Sve je na meni. Kriv sam, razapni me. Odlučio sam se za izvođače jedanaesteraca na osnovu onoga što smo radili na treningu. Pobjeđivati ​​zajedno kao tim, a što se tiče kazne, to je moj posao i to je u potpunosti do mene ” , rekao je Southgate nakon finala.

Southgate se odmah nakon utakmice našao na udaru domaće javnosti zbog izbora izvođača jedanaesteraca, a posebno odluke da u petoj seriji puca na 19-godišnjeg Bukaja Saku.

“Saka je sjajan momak. Jako je popularan u reprezentaciji. Imao je nevjerojatan turnir i postao zvijezda. I dalje će biti zvijezda. Također je sjajno igrao u finalu. Moramo ga podržati i pomoći mu, ” rekao je selektor Engleske.

Osim što je Sakea izabrao za posljednjeg izvođača, analizirat će se i odluka Southgatea da puca na Marcusa Rashforda i Jaydona Sancha, koje je u igru ​​uveo u 120. minuti.

“Imali smo dva izvođača jedanaesteraca koji su ušli u utakmicu neposredno prije penala. Pratili smo što su dugo radili sa svojim kockama i što su pokazali na treningu. To je proces koji smo uspjeli u Rusiji (na Svjetskom prvenstvu) i u Ligi nacija, ali sada to nije baš uspjelo ” , rekao je Southgate.

Istaknuo je da je njegova momčad dala sve od sebe i da je atmosfera u svlačionici bila bolna nakon poraza.

“Izuzetno smo razočarani, ali igrači su dali sve od sebe. Ne mogu kriviti nijednog igrača … Bilo mi je zadovoljstvo raditi s njima. Bilo je vrlo bolno u svlačionici …”,rekao je Southgate. “Morate se osjećati razočarano jer su šanse za osvajanje trofeja vrlo rijetke. Ali kad razmislite što su učinili, trebali bi biti vrlo ponosni na sebe”, zaključio je Southgate.

- Reklama-

Najnovije vijesti:

Povijesna odluka za Dinamo: Zajec je predsjednik Dinama! Skender dopredsjednik, izabran IO

Velimir Zajec novi je predsjednik Dinama! Na Skupštini je prisustvovalo 52. člana, osam iz liste 35 nije se pojavilo. Za...

Vrijeme:

Zagreb
vedro
16.5 ° C
16.8 °
12.5 °
48 %
5.7kmh
0 %
Čet
16 °
Pet
20 °
Sub
24 °
Ned
21 °
Pon
23 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9141
GBP
1,1741
CHF
1,0426
CNY
0,1272
HUF
0,0025
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: