7.9 C
Zagreb
Subota, 27 travnja, 2024

Temelj naše obrane Dominik Livaković: “Oni to ne trpe, možemo ih učiniti nervoznima za 20 minuta”

Pročitajte još:

Hrvatska je u svojoj posljednjoj utakmici grupne faze bila uvjerljiva protiv Škotske. Vatreni su pobijedili 3:1 i osigurali drugo mjesto u skupini

U odlučujućoj utakmici za plasman u nokaut fazu Europskog nogometnog prvenstva Španjolska je u Sevilli svladala Slovačku s uvjerljivih 5:0 , što je Furiji donijelo drugo mjesto u skupini E i dvoboj protiv Hrvatske u osmini finala 28. lipnja u Kopenhagenu.

Španjolci su odlični, ali sigurno nisu prezadovoljni što igraju s nama – smatra Dominik Livaković uoči okršaja osmine finala Europskog prvenstva između Hrvatske i Španjolske.

– Oni imaju dosta dobrih, mladih igrača. Rade dobar presing i stvorili su dosta šansi u prve dvije utakmice, ali ih nije išao gol. Sve su nadoknadili u zadnjoj utakmici. Moramo se postaviti čvrsto i napraviti što bolji rezultat – dodao je dvadesetšestogodišnji Zadranin na konferenciji za medije u Rovinju.

Kakva je sada atmosfera u reprezentaciji?

– Bila je dobra i prije, a sad pogotovo. Bilo je puno emocija, zagrljaja… Svi smo govorili da nam treba ta jedna pobjeda i dobili smo je protiv Škotske. Vjerujem da ćemo sada biti sve jači.

Izbornik Dalić htio je izbjeći Španjolsku, ali nekako se čini da nisu ni oni najsretniji što su izvukli nas?

– Sigurno im nismo bili glavni odabir. Kad je Poljska izjednačila na 2:2 (op.a. protiv Švedske) na stadionu Španjolske bilo je oduševljenje. Ako mislimo doći daleko, moramo pobjeđivati velike reprezentacije.

“S Olmom se nisam čuo, ali vidio sam sliku s dresom Hrvatske i Dinama. A to što promašuju penale? Nadam se da će to ići u našu korist. Španjolci su odlični, imaju dosta mladih igrača. Imaju dobar presing i stvorili su dosta prilika, ali nije ih išao gol. Mi se moramo postaviti čvrsto i ostvariti što bolji rezultat. Mislim da oni ne trpe kad druga momčad ima loptu u nogama. Možemo ih učiniti nervoznima nakon prvih 20 minuta-pola sata”, rekao je Dominik Livaković na početku presice.

“Fokusiran sam trenutno na reprezentaciju. Mislim da o tome ne treba razmišljati sad, samo trebam igrati i uživati u igri”, zaključio je.

Govorio je na istoj konferenciji za medije i Josip Juranović koji je u prošloj utakmici nastupio na desnoj strani umjesto Šime Vrsaljka.

“Svatko tko je ovdje je jako dobar igrač i dat će sve od sebe kad dođe u prvih 11. Jedva sam čekao svoju priliku, dobili smo tri boda i to je najvažnije. Nisam imao tremu, veću tremu imam sad nego na toj utakmici”, rekao je Juranović pa dodao:

“Šime je jako dobar prijatelj i jako dobar igrač. Prije utakmice mi je dao par savjeta kako zaustaviti njihovog lijevog beka i nakon utakmice mi je čestitao.”

– Samopouzdanje nam je naraslo nakon ovako velike pobjede. Španjolska kao Španjolska je jako dobra momčad, ali mi se moramo okrenuti sebi i pogledati kakve sve igrače imamo u reprezentaciji. To je put prema dalje.

Je li bilo treme uoči Škotske?

– Iskreno, nisam imao tremu. Imam veću tremu sada nego prije utakmice. Išao sam dati sve od sebe da pobijedimo, da dam doprinos prema naprijed i prema iza. To mi je bio glavni zadatak i da opravdam povjerenje izbornika.

U ponedjeljak će na vas ići Jordi Alba. Hoće li to biti jedan od najtežih zadataka u karijeri?

– Još ne znamo tko će igrati, u nadolazećim danima moramo se dogovoriti što i kako. Momčad je najbitnija, a hoćemo li igrati Vrsaljko ili ja vidjet ćemo.

Jeste li gledati Španjolsku protiv Slovaka? Kako su vam se činili?

– Izgledali su jako dobro, iskreno gledali smo ih svaku utakmicu jer imamo puno slobodnog vremena. Vidjeli smo sve što možemo vidjeti. Zadnju utakmicu imali su i dosta sreće, ali i nas je krenulo protiv Škotske, mislim da će biti jako dobra utakmica.

Gdje ste gledali utakmicu Hrvatske i Španjolske 2016?

– Uff, teško pitanje. Mislim da je to bilo na pripremama. Nisam mislio da ću igrati za reprezentaciju, ali sanjao jesam. Sada živim svoj san.

Array
- Reklama-

Najnovije vijesti:

U 115. godini preminuo najstariji čovjek na svijetu

Venezuelanac Juan Vicente Perez Mora, najstariji čovjek na svijetu prema Guinnessovoj knjizi rekorda, preminuo je u dobi od 115...

Vrijeme:

Zagreb
vedro
8.6 ° C
9.4 °
3.6 °
87 %
1.5kmh
0 %
Sub
20 °
Ned
23 °
Pon
25 °
Uto
23 °
Sri
19 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9396
GBP
1,1697
CHF
1,0280
CNY
0,1298
HUF
0,0025
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: