11.2 C
Zagreb
Utorak, 30 travnja, 2024

Tko će danas istrčati na teren umjesto Perišića?

Pročitajte još:

Hrvatska nogometna reprezentacija u ponedjeljak od 18 sati na Parken stadionu u Kopenhagenu igra utakmicu osmine finala Eura protiv Španjolske.

Hrvatska se nada prolasku u četvrtfinale, ali do tog uspjeha morat će doći bez Ivana Perišića, kojem su nalazi pokazali da je pozitivan na koronavirus, što je svih nemalo iznenadilo.

Nažalost, sljedećih devet dana Perišić će biti u samoizolaciji i na raspolaganju bi trebao biti tek za eventualne utakmice u polufinalu.

Perišić je ključan igrač u prvoj postavi izbornika Zlatka Dalića, pa se postavlja pitanje tko će ga zamijeniti.

“Mi smo govorili i prije da na toj poziciji imamo najbolji i najširi izbor igrača. Tu su Brekalo, Rebić i Oršić koji to igraju. Ako ćemo nešto drugačije, tu je i Ivanušec, ali mislim da ćemo ići s igračem koji i inače igra tu poziciju. Koga god odaberemo, dat će sve od sebe. Da će biti na nivou Perišića, teško, ali dat će sve od sebe. Španjolci su sigurno pripremali ekipu da bude nešto defenzivnija na toj strani, a sada će vjerojatno napraviti nove promjene. Ipak, kažem, tu smo najbolje pokriveni, pronaći ćemo rješenje”, izjavio je Dalić po dolasku u Kopenhagen.

Naravno, prema nekakvoj logici, čini se da najviše izgleda zaigrati od prve minute ima Ante Rebić. Nakon njega drugi je favorit Josip Brekalo, a treći Mislav Oršić.

Potvrđuje to i minutaža na dosadašnjem dijelu Eura. Rebić je protiv Engleske igrao 78 minuta, dok je Brekalo ušao s klupe i igrao zadnjih 20 minuta. Protiv Češke, Rebić i Brekalo igrali su tek prvo poluvrijeme. U dvoboju protiv Škotske, Rebić je igrao zadnjih desetak minuta, dok je Brekalo ostao na klupi.

Što se Oršića tiče, iza kojeg je sjajna sezona u Dinamovom dresu s hat-trickom protiv Tottenhama, on je protiv Engleske i Škotske bio prekobrojan, to jest na tribini, a samo je u okršaju protiv Češke ušao u službeni zapisnik, piše Tportal.

Array
- Reklama-

Najnovije vijesti:

U 115. godini preminuo najstariji čovjek na svijetu

Venezuelanac Juan Vicente Perez Mora, najstariji čovjek na svijetu prema Guinnessovoj knjizi rekorda, preminuo je u dobi od 115...

Vrijeme:

Zagreb
vedro
12 ° C
13.8 °
8.1 °
75 %
0.5kmh
0 %
Uto
24 °
Sri
21 °
Čet
23 °
Pet
14 °
Sub
18 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9396
GBP
1,1697
CHF
1,0280
CNY
0,1298
HUF
0,0025
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: