7.9 C
Zagreb
Subota, 27 travnja, 2024

UEFA je ukinula pravilo gola u gostima

Pročitajte još:

Krovna europska nogometna organizacija (Uefa) potvrdila je da se ukida pravilo gola u gostima!

Nogomet koji do sada poznajemo nestaje. U svim natjecanjima pod Uefom više se neće primjenjivati pravilo koje je na snazi više od pola stoljeća. Produžeci i penali ostaju

Počevši s ovom sezonom, ukida se pravilo gola u gostima za sva natjecanja pod UEFA-inom ingerencijom. U slučaju neriješenog rezultata nakon dvije utakmice, igrat će se dva produžetka od 15 minuta, objavila je UEFA na svom službenom Twitter profilu.

Predsjednik UEFA-e Aleksander Čeferin kazao je da ovo pravilo postoji od 1965. godine, no da se o njegovu ukidanju raspravljalo posljednjih nekoliko godina.

– Utjecaj pravila sada je u suprotnosti s njegovom prvobitnom svrhom jer zapravo odvraća domaće momčadi od napadačkog nogometa jer se boje primiti gol koji bi njihovim protivnicima dao veliku prednost – objasnio je predsjednik Uefe Aleksander Čeferin.

Pravilo gola u gostima koristilo se više od pedeset godina, ali više neće odlučivati pobjednike nokaut faze u Uefinim natjecanjima.

U slučaju neriješenog rezultata nakon dvije utakmice, igrat će se dva produžetka od 15 minuta. Ako ni nakon toga ne bude pobjednika, pucat će se penali.

Novim pravilom gol u gostima više neće biti presudan ni u grupnoj fazi. Dosad je u slučaju jednakog međusobnog ogleda, broja bodova i gol-razlike upravo broj golova u gostima odlučivao poredak u skupini.

Povijesno pravilo promijenit će štošta, Uefa prvenstveno cilja na atraktivniji nogomet.

Array
- Reklama-

Najnovije vijesti:

U 115. godini preminuo najstariji čovjek na svijetu

Venezuelanac Juan Vicente Perez Mora, najstariji čovjek na svijetu prema Guinnessovoj knjizi rekorda, preminuo je u dobi od 115...

Vrijeme:

Zagreb
magla
6.1 ° C
7.2 °
2.5 °
89 %
0.5kmh
7 %
Sub
20 °
Ned
23 °
Pon
25 °
Uto
23 °
Sri
23 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9396
GBP
1,1697
CHF
1,0280
CNY
0,1298
HUF
0,0025
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: