6.8 C
Zagreb
Petak, 26 travnja, 2024

Vatreni su prvi put izgubili na otvaranju Eura, a Englezi slave s rezultatom 1:0

Pročitajte još:

Hrvatska je porazom od Engleske (1-0) otvorila Europsko prvenstvo na kultnom Wembleyju. Jedini gol na utakmici zabio je Sterling u 57. minuti nakon sjajnog dodavanja Phillipsa…

1. kolo skupina D
Početak utakmice: 15:00

Stadion: Wembley (London)

Sudac: Daniele Orsato (Italija)

Engleska – Hrvatska 1:0
Strijelci: 1:0 Sterling (57.)

Engleska: Pickford , Trippier, Mings, Stones, Walker, Mount, Rice, Phillips, Sterling, Kane, Foden

Hrvatska: Livaković, Gvardiol, Ćaleta-Car, Vida, Vrsaljko, Brozović, Perišić, Kovačić, Modrić, Kramarić, Rebić

Skupina D: Engleska 3, Hrvatska 0, Češka, Škotska

U susretu 1. kola D skupine Europskog nogometnog prvenstva reprezentacija Hrvatske je danas poslijepodne na stadionu Wembley izgubila od Engleske s 0-1.

Englezi su u uvodnim minutama drugog dijela pokazali dozu nesigurnosti u obrani što Hrvatska nije uspjela kazniti. Perišić je u 46. minuti presjekao ispucavanje Mingsa da bi lopta završila u rukama Pickforda, a četiri minute poslije toga i Rebić je zamalo isto tako presjekao dodavanje Trippiera za Pickforda.

Izabranici Garetha Southgatea su se nakon toga pribrali i u 57. minuti zabili za 1:0. Kalvin Phillips je maestralno proigrao Sterlinga koji je lijepo utrčao u prostor između hrvatskih braniča te gurnuo loptu pored Livakovića. Vrsaljko je pokušao klizećim startom spriječiti gol, Livaković je dirao loptu, no Sterling je šutirao iz prevelike blizine da bi se to obranilo.

Engleska se do kraja uspješno obranila
Imali su Englezi pet minuta nakon pogotka još jednu odličnu šansu. Mount je nabacio za Kanea na drugoj vratnici, ali Gvardiol ga je omeo pa kapetan Engleske nije uspio uputiti udarac u okvir gola. Rebić je odgovorio u 65. minuti – našao se u dobroj poziciji nakon što je blok odbio Kovačićev pokušaj, no šutirao je jako loše.

Do kraja susreta Dalićeva momčad je imala jalovu inicijativu, Engleska se povukla i uspješno obranila gol prednosti te došla do sva tri boda na otvaranju prvenstva. Obje reprezentacije će na teren idući put istrčati u petak – Hrvatska protiv Češke, a Engleska protiv Škotske. Škoti i Česi svoj ogled igraju sutra.

Array
- Reklama-

Najnovije vijesti:

U 115. godini preminuo najstariji čovjek na svijetu

Venezuelanac Juan Vicente Perez Mora, najstariji čovjek na svijetu prema Guinnessovoj knjizi rekorda, preminuo je u dobi od 115...

Vrijeme:

Zagreb
blaga naoblaka
6.6 ° C
7.2 °
5.1 °
89 %
2.1kmh
20 %
Pet
16 °
Sub
19 °
Ned
23 °
Pon
26 °
Uto
17 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9396
GBP
1,1697
CHF
1,0280
CNY
0,1298
HUF
0,0025
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: