13.4 C
Zagreb
Subota, 25 svibnja, 2024

Vatrenima treba čudo: Evo što sad moramo napraviti za prolazak u osminu finala

Pročitajte još:

Hrvatska ni u drugom kolu Eura nije došla do pobjede. Naši nogometaši su remizirali sa Češkom (1-1). Schick je zabio iz penala, a konačni rezultat postavio je Perišić

Hrvatsku je poraza spasio Ivan Perišić sjajnim golom u 47. minuti. Češka je povela u 37. minuti golom Patrika Schicka iz jedanasterca, kojeg je skrivio Dejan Lovren.

Zlatko Dalić napravio je dvije promjene u početnoj postavi u odnosu na poraz od Engleske (1:0). Marcelo Brozović ispao je iz prvih 11, a umjesto njega zaigrao je Josip Brekalo. Andrej Kramarić je s pozicije desnog krila pomaknut na svoju prirodnu poziciju polušpice.

Uz to, Dejan Lovren se vratio u prvi sastav, a Duje Ćaleta-Car preselio na klupu.

Češka sada ima četiri boda i gotovo je sigurno druga, a Hrvatska ima imperativ slaviti protiv Škota u zadnjem kolu kako bi osigurala prolazak. Svaki drugi scenarij protiv Škota u zadnjem kolu bio bi poguban. Ono što je također bitno je to što Hrvatska u toj zadnjoj utakmici mora slaviti sa što većom razlikom jer o poretku najboljih trećeplasiranih odlučuju bodovi pa gol razlika. Nakon toga gleda se ukupan broj postignutih golova, pobjeda, broj žutih i crvenih kartona te na koncu poredak europskih kvalifikacija.

Ako na koncu dalje odu kao jedna od četiri najbolje trećeplasirane momčadi, Vatreni bi se u tom slučaju križali s pobjednikom grupe B, C ili E, što ovisi o poretku trećeplasiranih. Favorit skupine B je Belgija, Nizozemska je skupine C, a Španjolska skupine E.

No, Hrvatska pobjedom protiv Škotske može završiti i na drugom mjestu ako Češka izgubi od Engleske i Hrvatska bude imala bolju gol razliku od Čeha. No, za takav scenarij ne ovisimo o sebi. Također, tome ne ide prilog što je Hrvatska ima gol razliku -1, dok su Česi na +2. Što se tiče prvog mjesta na njega mogu zaboraviti.

Zadnje kolo na rasporedu je 22. lipnja, Vatrene će u Glasgowu igrati protiv Škotske, dok se u Londonu sastaju Češka i Engleska.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Array
- Reklama-

Najnovije vijesti:

U 115. godini preminuo najstariji čovjek na svijetu

Venezuelanac Juan Vicente Perez Mora, najstariji čovjek na svijetu prema Guinnessovoj knjizi rekorda, preminuo je u dobi od 115...

Vrijeme:

Zagreb
vedro
12.8 ° C
12.8 °
11.1 °
94 %
1.5kmh
0 %
Sub
25 °
Ned
22 °
Pon
25 °
Uto
23 °
Sri
21 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9268
GBP
1,1629
CHF
1,0228
CNY
0,1281
HUF
0,0026
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: