13.7 C
Zagreb
Petak, 3 svibnja, 2024

Zlatko Dalić optimističan i uoči Češke: Spremio iznenađenje za Češku, iz sastava ispada ključni veznjak?!

Pročitajte još:

Nakon što je u Londonu bilo svega nekoliko stotina hrvatskih navijača, na Hampden Parku će ih biti još manje zbog strogih epidemioloških pravila kod ulaska u Škotsku.

Svaki poraz teško pada, ali još uvijek je sve u našim rukama, istaknuo je izbornik hrvatske nogometne reprezentacij Zlatko Dalić na novinarskoj konferenciju u Glasgowu uoči sutrašnjeg ogleda protiv Češke u 2. kolu D skupine EP-a.

Svaki poraz teško pada svima, pa makar on bio na Wembleyu od Engleza. Nije to lako podnijeti. Sve je u našim rukama, imamo dobru atmosferu i potreban nam je dobar rezultat. Ja sam optimist jer smo bili dobri protiv Engleske i Belgije. Moramo popraviti igru prema naprijed. Pokušat ćemo sutra s ofenzivnijom postavom, probat ćemo s više okomitih lopti i utrčavanjem u prazan prostor. Vidjet ćemo još za sastav. Fali nam probojnosti i završnice i to moramo pojačati.”

Češka?

“Česi brzo izlaze iz bloka i mi to moramo zaustaviti. Ali to i nama daje prostora. Moramo s većim brojem igrača ulaziti u završnici. Svi smo se oko toga složili i na tome ću inzistirati.”

Jesu li igrači potonuli?

“Svaki poraz te dirne, poremeti te. To je normalno, nismo utučeni ali treba nam ta jedna pobjeda koja bi nam donijela snagu. Dečki su svjesni da moramo igrati na pobjedu i da nam treba za prolazak grupe. Ne vidim da imamo problema, spremni smo i motivirani. Neće nam biti lako, protivnik je dobar i pun samopouzdanja, ali nama nasušno treba pobjeda da stvorimo dobru atmosferu. U teškoj smo situaciji jer mi ovdje igramo bez navijača, pogledajte Dance, Talijane i druge kako lete pred svojim navijačima.”

Nije to pošteno prema nama, ali tako je to. Ispalo je tako da su utakmice u Škotskoj i Engleskoj gdje ne mogu doći naši navijači, a ne mogu njihovi”, požalio se Dalić.

Situacija s Bornom Barišićem?

“Borna se nikako ne uspijeva oporaviti da bude spreman, stalno povlači isti problem i ostao je kod kuće da se pokuša oporaviti. Žao mi je, imao je odličnu sezonu, to je hendikept za nas. Moramo dati šansu drugom igraču, sada na Bornu ne možemo računati.”

Bez Brozovića?
E sada, kako bi onda trebala izgledati Hrvatska protiv Češke? Dalić je najavio nekoliko promjena, a prvo veliko iznenađenje mogući je povratak Dejana Lovrena u zadnju liniju. Dakle, Domagoj Vida i Dejan Lovren trebali biti igrati stopere, a na bekovskim pozicijama očekuju se s lijeve strane Joško Gvardiol te s desne strane Šime Vrsaljko. Na golu je, dakako, Dominik Livaković.

U veznom redu nas također čeka moguće veliko iznenađenje. Naime, Dalić vraća ofenzivniji sustav s polušpicom, a to znači da jedan od trojice veznjaka koji su startali protiv Engleske otpada. Tu nam dolazi novo iznenađenje jer vrlo lako bi mogao otpasti nezamjenjivi Marcelo Brozović. Popularni Brozo je odigrao vrlo loše i protiv Engleske i ranije u pripremama protiv Belgije, što implicira da bi mogao biti u lošoj formi. Mateo Kovačić i Luka Modrić će gotovo sigurno igrati, ali pitanje je tko će biti treći.

Formacija u kojoj bi trebao igrati bit će ona standardna 4-2-3-1.

Array
- Reklama-

Najnovije vijesti:

U 115. godini preminuo najstariji čovjek na svijetu

Venezuelanac Juan Vicente Perez Mora, najstariji čovjek na svijetu prema Guinnessovoj knjizi rekorda, preminuo je u dobi od 115...

Vrijeme:

Zagreb
blaga naoblaka
13.7 ° C
13.8 °
12.1 °
77 %
4.1kmh
20 %
Pet
14 °
Sub
21 °
Ned
23 °
Pon
23 °
Uto
22 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9309
GBP
1,1691
CHF
1,0255
CNY
0,1286
HUF
0,0026
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: