8.8 C
Zagreb
Subota, 1 travnja, 2023

Baka preminule djevojčice iz Nove Gradiške: Moja kći to nije napravila, bar ne svjesno

Pročitajte još:

Dodala je i da je njezina kći prijavljivala nasilje policiji, no nitko ju nije slušao

Nakon što je preminula dvogodišnja djevojčica iz Nove Gradiške koja se u bolnici borila za život, roditelji djevojčice su u istražnom zatvoru. Sumnja se da je majka nasmrt istukla djevojčicu i zadala joj hematome. Roditelji osumnjičene majke uvjereni su da ona to nije mogla napraviti. Za Dnevnik Nove TV su ispričali da vjeruju kako njihova kći nije odgovorna za taj zločin.

“Ne, to moja kći nije napravila. Mi to ne vjerujemo, ako je napravila to, milijun posto nije to svjesno napravila”, rekli su baka i djed djevojčice za Dnevnik Nove TV. Pojasnili su i što misle kada kažu da to nije svjesno napravila. “To znači da joj se nešto dešavalo u glavi ili neko, ne znam što. Uglavnom, nešto se događalo s njom”, pojašnjavaju.

Također, roditelji osumnjičene žene rekli su kako do nje ne mogu doći, čak ni telefonski. No, u zatvor su joj poslali novac i odjeću.

Zašto je otac želio da se djevojčica vrati u obitelj?
Baka djevojčice tvrdi kako su njezina kći i suprug tražili da se djevojčica vrati u obitelj kako bi dobili roditeljski doplatak i financijska sredstva.

“To je muž tražio. Muž. On je bio za to”, kaže baka djevojčice. Priznaje da su djevojčicu željeli natrag samo zbog novca. “Tako je. On je samo to tražio.” Od svoje kćeri, kaže, to nije čula.

“Ne, od nje nikad to nisam čula. Dva puta je rekla da će njoj biti bolje kod udomitelja. ‘Ja imam život patnički.’ I plakala i govorila, plakala i govorila. Ali on je to tražio samo radi novca. On je nju jako maltretirao, u trudnoći je jako tukao. Ona je tu dolazila plava, ubijena”, prepričava.

“Je, prijavljivala je. On je nju napustio, uzeo joj sve novce, popije s prijateljima, dođe kući, maltretira je, tuče je, prebija je. Kad on ode, ona mene nazove, izjada se. Ali ona je non-stop prijavljivala, ali nju nitko nije slušao.”

Otac osumnjičene kaže kako njihova kći nije bila agresivna. “Koliko znam, nije imala kratak fitilj. Malo je znala zagalamiti dok je bila curica, dok je išla u školu, ali ovako ne.”

“Ona je bila samo malo glasnija, ali da je bila agresivna, ne. Ne”, kaže majka.

Roditelji osumnjičene, komentirali su tvrdnje da je njezina kći šminkom djevojčici prekrivala masnice.

“Da li bi stigla u kratkom vremenu prekriti dijete sa šminkom? Ali vidite, molim vas, da je to istina, da je ona to radila, zašto je onda ona to dozvolila kao baka? Ona je tamo s njom stalno, mi smo ovdje 100 kilometara dalje, onda bi to ona trebala prijaviti nekome. Oni žive u jednoj kući, ona je sve to znala”, izjavili su roditelji osumnjičene.

Djevojčica je gotovo četiri mjeseca imala svrab. “Ako je ona meni lagala i ja ću lagati vama. Rekla mi je da ju je vodila kod doktora, da ju je vodila u Slavonski Brod. Dobivala je kreme, vadila je krv, no ništa to nije pomoglo”, kaže baka djevojčice.

Ipak, priznaje da djevojčicu nije vidjela dvije godine, odnosno da ju je zadnji put vidjela kada je djevojčica imala tri mjeseca. Baka ne zna hoće li ići na pogreb svoje unuke. “Možda budem, možda ne budem. Kako se budem osjećala. Ako se budem osjećala teško, neću moći ići. Ako se budem osjećala bolje, ja ću ići”, priznaje. Za preostalo dvoje unučadi smatra da je najbolje da budu kod udomitelja.

- Reklama-

Najnovije vijesti:

Uskok podigao optužnicu protiv Maje Šupe, primila je 15.000 eura mita

USKOK je, nakon provedene istrage, pred Županijskim sudom u Splitu podigao optužnicu protiv troje hrvatskih državljana (1959., 1962., 1973.)...

Vrijeme:

Zagreb
slaba kiša
8.7 ° C
9.4 °
7.5 °
90 %
4.1kmh
0 %
Sub
15 °
Ned
16 °
Pon
9 °
Uto
8 °
Sri
7 °

Tečajna lista:

HRK - Hrvatska kuna
EUR
7,6294
USD
7,0183
GBP
8,6641
CHF
7,6714
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: