16.2 C
Zagreb
Petak, 26 travnja, 2024

Slab odaziv građana na Velesajmu; Beroš: Nije isključeno da omogućimo cijepljenje svakome tko dođe

Pročitajte još:

Drugog dana tzv. masovnog cijepljenja u srijedu, opet se odazvalo manje građana nego što ih je pozvano, javlja RTL.

Naime, planirano je cijepljenje 1500 ljudi, došlo ih je manje od pola. Istodobno liječnici obiteljske medicine imaju koga cijepiti, ali nemaju s čim.

U Zagrebu se od ovog tjedna svi šalju na Velesajam. Nema više cijepljenja prvom dozom po ambulantama. Ali pozivaju se i oni koji su se prijavili preko portala cjepi se i oni koji su bili na listama obiteljskih doktora.

“To izgleda tako da ponovno liječnik obiteljske medicine uzme svoju bilježnicu redom zove pacijente koji dosada još nisu cijepljeni pita ih žele li se cijepiti s AstraZenecom i ukoliko žele onda ih on naručuje na Velesajam”, pojasnila je predsjednica Koordinacije hrvatske obiteljske medicine Nataša Ban Toskić.

Tako se stvorio paradoks. Napokon postoje toliko zazivani masovni punktovi, napokon je stigao malo masovniji broj doza, ali stigli su i masovni nedolasci na termin i problemi s pozivima.

“Razmišljate li o tome da jednostavno idući tjedan pustite sve da dođu, tko god se hoće cijepiti da može doći?” upitan je Beroš.

“Hvala vam na tom pitanju. Teoretski, možda bismo na taj način koji ste vi predložili nanijeli štetu nekim starijima koji su se ranije prijavili da se cijepe. Međutim, naravno da ćemo u datim okolnostima učiniti sve da se iskoristi svaka doza”, odgovorio je za RTL.

Dodao je da to nije isključeno kao opcija. “Moramo biti fleksibilni i napraviti sve što je najbolje za zdravstveni sustav” , kazao je.

Array
- Reklama-

Najnovije vijesti:

U 115. godini preminuo najstariji čovjek na svijetu

Venezuelanac Juan Vicente Perez Mora, najstariji čovjek na svijetu prema Guinnessovoj knjizi rekorda, preminuo je u dobi od 115...

Vrijeme:

Zagreb
blaga naoblaka
16.8 ° C
17.7 °
13.7 °
46 %
1.5kmh
20 %
Pet
16 °
Sub
19 °
Ned
23 °
Pon
24 °
Uto
25 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9396
GBP
1,1697
CHF
1,0280
CNY
0,1298
HUF
0,0025
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: