13.4 C
Zagreb
Četvrtak, 2 svibnja, 2024

Bivši premijer Sanader izašao iz zatvora, na rehabilitaciji je u Krapinskim Toplicama

Pročitajte još:

Bivši predsjednik HDZ-a i bivši premijer Ivo Sanader, koji se nalazi na izdržavanju zatvorske kazne, ovih je dana u Krapinskim Toplicama.

Sanader je imao manji kirurški zahvat na kralješnici pa će u Krapinskim toplicama provesti dva tjedna na rehabilitaciji, doznaje Index.

Ministarstvo pravosuđa, kako doznajemo, ocijenilo je da unutar zatvora Sanader ne bi imao potpunu zdravstvenu njegu, pa je upućen u toplice.

Već bio u toplicama zbog koljena
Već ranije Sanader se žalio na zdravstveno stanje, pa je tako prije dvije godine tražio prekid izvršavanja zatvorske kazne te sudskih procesa protiv njega, a zbog zdravstvenih problema s koljenom tada se jedno vrijeme, krajem 2019. godine, umjesto u zatvoru, nalazio na rehabilitaciji u toplicama.

“Sukladno odredbama iz članka 79. Zakona o izvršavanju kazne zatvora, podaci o zatvorenicima službena su i profesionalna tajna. U skladu s tim odredbama, Uprava za zatvorski sustav i probaciju Ministarstva pravosuđa i uprave, odnosno tijela zatvorskog sustava ne mogu izvještavati o podacima vezanima za izvršavanje kazne zatvora te medicinskom stanju pojedinog zatvorenika”, stoji u odgovoru Ministarstva pravosuđa na naš upit koliko će dugo Sanader boraviti u toplicama i o čijem trošku. Iz Ministarstva su nam odgovarali samo načelno, ne potvrdivši da je riječ o Sanaderu te nam kažu da je propisano da se zatvoreniku osigurava liječenje te mjere i aktivnosti zdravstvene zaštite kvalitetom i opsegom određenim u javnom zdravstvu.

“Ako određenu zdravstvenu skrb nije moguće osigurati unutar zatvorskog sustava, ona se zatvorenicima osigurava u zdravstvenoj ustanovi izvan sustava”, nadodali su u odgovoru.

Sanader je u zatvoru od polovice 2019. godine nakon što mu je u travnju te godine izrečena pravomoćna kazna zatvora od šest godina za slučaj Planinska. Krajem prošle godine proglašen je krivim zatvora, a presuda je nepravomoćna.

Array
- Reklama-

Najnovije vijesti:

U 115. godini preminuo najstariji čovjek na svijetu

Venezuelanac Juan Vicente Perez Mora, najstariji čovjek na svijetu prema Guinnessovoj knjizi rekorda, preminuo je u dobi od 115...

Vrijeme:

Zagreb
slaba kiša
13.4 ° C
13.8 °
12.6 °
85 %
4.1kmh
20 %
Čet
13 °
Pet
13 °
Sub
20 °
Ned
23 °
Pon
22 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9322
GBP
1,1686
CHF
1,0240
CNY
0,1288
HUF
0,0026
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: