4.1 C
Zagreb
Utorak, 16 travnja, 2024

Brazilka prije 10 dana na Tuđmanu pojela hrpu droge. Danas iz nje izašla kila kokaina

Pročitajte još:

Brazilka (28) u Zagreb je stigla letom iz Sao Paula preko Lisabona. Bila je sumnjiva pa su joj rendgenom snimili abdomen. Odmah su je prebacili u bolnicu. U sebi je imala čak 76 kapsula s drogom

Velika zapljena droge na zagrebačkom aerodromu. Pripadnici graničnog carinskog ureda Zračne luke Zagreb uhvatili su 3. listopada 28-godišnju Brazilku koja je pokušala u Hrvatsku unijeti gotovo kilogram kokaina.

Naime, sumnja se da je 3. listopada 2021. godine avionskim letom iz Sao Paula preko Lisabona pristigla na teritorij Republike Hrvatske, točnije na prostor Zračne luke „Franjo Tuđman“ u Zagrebu.

Prilikom obavljanja carinskog nadzora putnica je podvrgnuta nadzoru u sklopu kojeg je učinjen rengenski snimak abdomena te je bio vidljiv veći broj stranih tijela u probavnom traktu osumnjičene. Odmah po uočenom, osumnjičenoj je radi zaštite njezina zdravlja i života pružena odgovarajuća medicinska skrb u KBC-u Zagreb, priopćila je zagrebačka policija.

Tijekom boravka u bolnici opravdana je sumnja carinika i policajaca te je dokazano da je u tijelu prenosila ukupno 76 komada kapsula ispunjenih drogom kokain koje je prethodno progutala u Brazilu. Droga koja je na taj način unesena u Republiku Hrvatsku ukupne je težine oko 990 grama. Cilj unosa kapsula punjenih drogom kokain bila je daljnja preprodaja. Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičena je predana pritvorskom nadzorniku dok je kaznena prijava podnesena nadležnom državnom odvjetništvu.

Policija o Brazilki i drogi:
Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 28-godišnjom državljankom Brazila zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela „Neovlaštena proizvodnja i promet drogama“.

Naime, sumnja se da je 3. listopada 2021. godine avionskim letom iz Sao Paula preko Lisabona pristigla na teritorij Republike Hrvatske, točnije na prostor Zračne luke „Franjo Tuđman“ u Zagrebu.

Prilikom obavljanja carinskog nadzora, putnica je podvrgnuta nadzoru u sklopu kojeg je učinjen rengenski snimak abdomena te je na istom bio vidljiv veći broj stranih tijela u probavnom traktu osumnjičene.

Odmah po uočenom, osumnjičenoj je u cilju zaštite njezina zdravlja i života pružena odgovarajuća medicinska skrb u KBC-u Zagreb.

Tijekom boravka u bolnici opravdana je sumnja carinika i policajaca te je dokazano da je u tijelu prenosila ukupno 76 komada kapsula ispunjenih drogom kokain, koje je prethodno progutala u Brazilu.

Droga koja je na taj način unesena u Republiku Hrvatsku ukupne je težine oko 990 grama.

Cilj unosa kapsula punjenih drogom kokain bila je daljnja preprodaja. Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičena je predana pritvorskom nadzorniku dok je kaznena prijava podnijeta nadležnom državnom odvjetništvu.

Array
- Reklama-

Najnovije vijesti:

U 115. godini preminuo najstariji čovjek na svijetu

Venezuelanac Juan Vicente Perez Mora, najstariji čovjek na svijetu prema Guinnessovoj knjizi rekorda, preminuo je u dobi od 115...

Vrijeme:

Zagreb
slaba kiša
2.7 ° C
3.3 °
1.8 °
93 %
3.1kmh
100 %
Uto
3 °
Sri
11 °
Čet
13 °
Pet
14 °
Sub
13 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9396
GBP
1,1697
CHF
1,0280
CNY
0,1298
HUF
0,0025
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: