12.7 C
Zagreb
Subota, 4 svibnja, 2024

Cirkus u Srbiji: Policija ispitala učiteljicu jer prvog dana škole nije pustila srpsku himnu

Pročitajte još:

Ispred zgrade policije okupili su se građani koji su negodovali zbog privođenja učiteljice Adele Melajac Karahmetović. Navodno je umjesto srpske himne pustila himnu Bošnjaka u Sandžaku

Učiteljicu osnovne škole “Rifat Burdžović-Tršo” u Novom Pazaru Adelu Melajac Karahmetović ispitali su u policiji u Novom Pazaru jer tu oj školi prvog dana školske godine nije izvođena himna Srbije.

Prethodno je Ministarstvo prosvjete Srbije priopćilo 4. rujna da državna himna “Bože pravde” prvog dana školske godine nije puštena samo u toj školi, što je ministar Branko Ružić nazvao skandalom i “nepoštovanjem države i svih njenih simbola”.

Kako je javio Radio Slobodna Europa Melajac Karahmetović je nakon davanja izjave napustila Policijsku upravu, odakle je izašla u pratnji predsjednika Stranke demokratske akcije Sandžaka Sulejmana Ugljanina.

Njegova stranka je u opoziciji, a na vlasti je koalicija predvođena Srpskom naprednom strankom i Socijalističkom partijom Srbije, u kojoj je ministar Branko Ružić visoki dužnosnik.

Ispred policijske postaje u Novom Pazaru, gradu u kojem većinski živi bošnjačko stanovništvo, okupili su se i građani, nezadovoljnih privođenjem učiteljice.

Među okupljenim građanima bili su roditelji učenika ove škole, ali i najviši predstavnici Bošnjačkog nacionalnog vijeća (BNV) i Stranke demokratske akcije (SDA) Sandžaka.

Prethodno je dio beogradskih medija, pozivajući se na snimku koja kruži društvenim mrežama, prenio da je u razredu u školi “Rifat Burdžović-Tršo” u Novom Pazaru učenicima puštena pjesma “Ja sin sam tvoj”, himna Bošnjaka u Sandžaku.

U srijedu, 1. rujna, školska godina je prvi put u Srbiji počela intoniranjem državne himne.

Kako je navelo ministarstvo, ako škola nema razglas, himnu je trebalo pustiti u svakoj učionici.

Array
- Reklama-

Najnovije vijesti:

U 115. godini preminuo najstariji čovjek na svijetu

Venezuelanac Juan Vicente Perez Mora, najstariji čovjek na svijetu prema Guinnessovoj knjizi rekorda, preminuo je u dobi od 115...

Vrijeme:

Zagreb
blaga naoblaka
12.7 ° C
13.3 °
11.4 °
89 %
2.1kmh
20 %
Sub
21 °
Ned
24 °
Pon
23 °
Uto
24 °
Sri
18 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9284
GBP
1,1649
CHF
1,0258
CNY
0,1283
HUF
0,0026
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: