16.2 C
Zagreb
Subota, 20 travnja, 2024

Veliki obrat u zadnji čas! Umjesto u Valturu, Horvatinčić ide u zatvor Lipovica-Popovača

Pročitajte još:

Određeno je gdje će Tomislav Horvatinčić (73) služiti kaznu od četiri godine i deset mjeseci zbog nesreće u kojoj je poginuo bračni par Salpietri. Nakon sudske trakavice, Horvatinčić je u zatvoru od 14. srpnja

Tomislav Horvatinčić (73) se 14. srpnja ove godine javio na izdržavanje zatvorske kazne od četiri godine i deset mjeseci. Ta kazna izrečena mu je zbog uzrokovanja pomorske nesreće u kojoj je poginuo talijanski bračni par Salpietri. Napokon je poznato i gdje će ju izdržavati, javlja Jutarnji list.

Prema stupnju sigurnosti i ograničenju slobode kretanja zatvorenika kaznionica u Lipovici-Popovači je poluotvorenog tipa, s ustrojenim otvorenim odjelom Voćnjak u mjestu Mala Ludina, udaljenom oko osam kilometara od kaznionice. U Lipovici kaznu izdržavaju punoljetni muškarci osuđeni na kaznu zatvora dulju od šest mjeseci i trenutačno ih je tamo malo više od 80, a najstarijem zatvoreniku su 83 godine, kako je u srpnju objavila Nova TV.

Poslano rješenje
Kako doznaje Jutarnji list, Povjerenstvo za izvršenje kaznenih sankcija predlagalo je da se Horvatinčić uputi u kaznionicu u Valturi kod Pule koja je, za razliku od Lipovice, otvorenog tipa i u kojoj je, primjerice, kaznu služio Radimir Čačić za prometnu nesreću u Mađarskoj. Za taj prijedlog Povjerenstva bila je i upraviteljica Centra za dijagnostiku koji je smješten u zatvoru u Remetincu gdje je Horvatinčićeva trenutačna adresa. Međutim, na razini Ministarstva ipak je odlučeno da mu se odredi Lipovica kao mjesto gdje će izdržavati zatvorsku kaznu. Horvatinčić će u Lipovici prvo biti primljen u prijamno-otpusni odjel.

Horvatinčić, ali i njegov branitelj, riječki odvjetnik Velimir Došen trebali bi primiti rješenje o upućivanju na izdržavanje zatvorske kazne, a osuđenika će iz zatvora u Remetincu u kaznionicu prevesti kad mu rješenje bude uručeno i nakon što se dogovore tehnički detalji prijevoza. Dotad će biti u tzv. transportnoj sobi u Remetincu. Jedan od razloga zbog kojih je Horvatinčiću odbijena Valtura, iako je njegov branitelj prije navodio da bi ona bila prihvatljivo rješenje s obzirom na to da je išao u privatnu polikliniku u Puli na terapiju, jest to što Valtura nema zatvorenike koji su raspoređeni na zatvoreničko mjesto njegovatelj, dok ih Lipovica ima.

Array
- Reklama-

Najnovije vijesti:

U 115. godini preminuo najstariji čovjek na svijetu

Venezuelanac Juan Vicente Perez Mora, najstariji čovjek na svijetu prema Guinnessovoj knjizi rekorda, preminuo je u dobi od 115...

Vrijeme:

Zagreb
blaga naoblaka
15.8 ° C
16.7 °
13.7 °
37 %
3.6kmh
20 %
Sub
16 °
Ned
12 °
Pon
12 °
Uto
8 °
Sri
10 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9396
GBP
1,1697
CHF
1,0280
CNY
0,1298
HUF
0,0025
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: