8.4 C
Zagreb
Srijeda, 24 travnja, 2024

DHMZ izdao crveni alarm: Olujna bura i do 130 km/h, moguć je čak i snijeg

Pročitajte još:

Vrijeme je vrlo opasno i podrazumijeva visoku razinu opasnosti za zdravlje pa i za život opasne situacije, posebice pomorcima, navode iz DHMZ-a

Državni hidrometeorološki zavod izdao je crveno i narančasto upozorenje za dijelove Hrvatske u kojima se očekuje nevrijeme.

Za Velebitski kanal uključen je crveni meteoalarm jer se očekuje vrlo jaka i olujna bura, a najjači udari vjetra mogli bi se kretati brzinom od 35-70 čvorova (65-130 km/h) javlja DHMZ.

DHMZ
Foto: DHMZ

Vrijeme je vrlo opasno i podrazumijeva visoku razinu opasnosti za zdravlje pa i za život opasne situacije, posebice pomorcima. Također, prisutan je i značajan rizik od štete za obalnu infrastrukturu.

“Budite svjesni opasnosti i obratite pozornost i pratite najnovija vremenska izvješća. Savjetujemo javnost da izbjegava putovanja i boravak blizu ugroženih obalnih područja. Vrlo je vjerojatno da trajekti neće ploviti pa ako putujete, pratite informacije o prometu”, poručuju iz DHMZ-a.

Kakva prognoza nas čeka u nedjelju?
Kako piše DHMZ, u nedjelju se očekuje umjereno, u većini krajeva pretežno oblačno, lokalno s kišom, češćom na istoku i u gorju.

Na jugu Dalmacije prema večeri mogući su izraženi pljuskovi s grmljavinom, a u najvišim predjelima gorske Hrvatske susnježica ili snijeg. Vjetar slab i umjeren sjeveroistočni i istočni, u gorju i jak.

Na Jadranu umjerena i jaka bura, podno Velebita s olujnim udarima, poslijepodne na jugu u okretanju na sjeverozapadnjak, uz obalu jugo.

Najniža temperatura zraka između 3 i 8, na Jadranu od 9 do 14 °C.

Najviša dnevna između 5 i 9, a duž obale te u unutrašnjosti Istre i Dalmacije od 13 do 18 °C.

Array
- Reklama-

Najnovije vijesti:

U 115. godini preminuo najstariji čovjek na svijetu

Venezuelanac Juan Vicente Perez Mora, najstariji čovjek na svijetu prema Guinnessovoj knjizi rekorda, preminuo je u dobi od 115...

Vrijeme:

Zagreb
isprekidani oblaci
8.8 ° C
9.4 °
7.8 °
83 %
1.5kmh
75 %
Sri
9 °
Čet
13 °
Pet
17 °
Sub
19 °
Ned
23 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9396
GBP
1,1697
CHF
1,0280
CNY
0,1298
HUF
0,0025
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: