8.4 C
Zagreb
Srijeda, 24 travnja, 2024

Evo što je objavio Stožer: U Sinju ukinuta obveza nošenja maski u osnovnim i srednjim školama

Pročitajte još:

Na prijedlog gradonačelnika Sinja Mire Bulja, načelnik Stožera civilne zaštite Denis Bobeta potpisao je odluku kojom taj stožer preporučuje da se ukine obveza nošenja maski za učenike, učitelje i nastavnike osnovnih i srednjih škola, obavljeno je u srijedu na stranici Grada.

“Stožer civilne zaštite Grada Sinja kao nadležni lokalni stožer za područje Grada donosi preporuku o ukidanju obveza nošenja maski za učenike, učitelje, nastavnike i profesore osnovnih i srednjih škola”, stoji u odluci koju je potpisao načelnik Stožera civilne zaštite Grada Sinja Denis Bobeta.

Kako je obrazloženo, ta se odluka donosi zbog upitne svrhovitosti mjere s obzirom na to da se učenici koji su obvezni nositi maske tijekom nastave bez maski druže za vrijeme odmora ne poštujući nikakve mjere.

Odluka donesena na prijedlog gradonačelnika Mire Bulja

– Smatram da je obveza nošenja maski u osnovnim i srednjim školama upitne svrhovitosti s obzirom na to da se učenici koje se obvezuje na nošenje maske druže za vrijeme velikog odmora ne poštujući nikakve epidemiološke mjere”, napisao je gradonačelnik Miro Bulj u prijedlogu.

Podsjetimo, Bulj je u kolovozu uoči Alke i svetkovine Velike Gospe u prijeporu s Nacionalnim stožerom Civilne zaštite tražio ublažavanje epidemioloških mjera ističući kako u drugim gradovima okupljanja nisu problem te da “korona kao da živi samo u Sinju”.

Nakon što je ministar Beroš ustvrdio da je od 12. do 25. kolovoza u Sinju broj zaraženih povećan za 147 ili 465 posto u odnosu prema prethodnom razdoblju, Bulj je rekao da se Vlada istodobno hvali s nikad više turista te da je riječ o izrugivanju i stigmatiziranju Sinja.

“Učenici u sinjskim osnovnim i srednjim školama sutra i u dogledno vrijeme moraju nositi maske, sukladno mjerama koje su propisane od HZJZ-a i Ministarstva. Razlog je nepovoljna epidemiološka situacija u cijeloj Županiji i danas rekordan broj zaraženih.

Gradonačelnik Bulj ili ne pozna propise ili namjerno potencira ovo pitanje želeći prikupiti jeftine političke poene. Proceduru za ukidanje mjere nošenja maski pokreće škola, a suglasnost daje osnivač te lokalni stožer.

U ovom trenutku nijedna škola s područja grada Sinja nije uputila takav zahtjev niti bi Osnivač u ovakvoj epidemiološkoj situaciji dao suglasnost za ukidanje te mjere. Prema tome, mjera obaveznog nošenja maski za učenike i nastavnike ostaje na snazi do daljnjega”, zaključuje Đonlić.

Array
- Reklama-

Najnovije vijesti:

U 115. godini preminuo najstariji čovjek na svijetu

Venezuelanac Juan Vicente Perez Mora, najstariji čovjek na svijetu prema Guinnessovoj knjizi rekorda, preminuo je u dobi od 115...

Vrijeme:

Zagreb
isprekidani oblaci
8 ° C
8.3 °
6.5 °
86 %
3.1kmh
75 %
Sri
9 °
Čet
13 °
Pet
17 °
Sub
19 °
Ned
23 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9396
GBP
1,1697
CHF
1,0280
CNY
0,1298
HUF
0,0025
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: