20.4 C
Zagreb
Petak, 29 ožujka, 2024

Hrga o konobaru iz Srbije: Frajer sam kaže da je bio početnik-neznalica, a imao je 2700 €! I još kaže da je izrabljivan

Pročitajte još:

Bivša novinarka osvrnula se na ispovijest Srbina koji je ovog ljeta odradio sezonu u Hrvatskoj

Bivša novinarka i savjetnica Kolinde Grabar-Kitarović, Mirjana Hrga, komentirala je ispovijest Srbina koji je ovog ljeta odradio sezonu u Hrvatskoj. Ispričao je da je imao plaću od 1400 eura i oko 320 kuna napojnica dnevno, a na tu se informaciju osvrnula i Hrga na svom Facebook profilu.

Dakle, frajer prema vlastitom priznanju početnik-neznalica, s plaćom i napojnicom imao je cca 2.700 eura na mjesec i pri tom plaćen smještaj, režije i hranu i kaže da je bio – izrabljivan (btw, došao odraditi sezonu, a ne provesti život u tom restoranu).

Ne znam kako je sada, ali moji kolege novinari, kojima su materi i ćaće odvajali od usta da im zasole pamet, rade petkom i svetkom, ako je Božić slobodan, radna je NG i tako neprestano.

Ako imaju 800 eura kao obrazovani početnici-neznalice u poslu, umiru od sreće, sami plaćaju svoj stan, prijevoz do posla i hranu koju pojedu. Poslodavac im eventualno u izbornoj noći plati, ako plati, pizzu jer rade 18 sati u komadu. I sad ovaj tupi! I truje tržište.

Pa da ne povjeruješ. Momak, tvoj poslodavac da fiskalizira svaku tvoju kao i gostovu kavu, da plaća doprinose i poreze, ako je priča istinita, ti ne bi imao takvu plaću. Imao bi je prvi konobar.

Ili ti bivši vlasnik krade državu, pa plaća toliko i takve kao ti, ili je lud i upravo zaključuje da je propao, jer ako radi pošteno – ne ide to tako momče. Ni u Hrvatskoj, a o zemlji iz koje dolaziš još manje.

Puste bajke. Ali opasan putokaz u pakao koji nas čega sljedeće godine. Bez pravih radnika, a s takvim proždrljivim poluproizvodima”, napisala je Hrga na Facebooku.

Post je izbrisala…

- Reklama-

Najnovije vijesti:

Povijesna odluka za Dinamo: Zajec je predsjednik Dinama! Skender dopredsjednik, izabran IO

Velimir Zajec novi je predsjednik Dinama! Na Skupštini je prisustvovalo 52. člana, osam iz liste 35 nije se pojavilo. Za...

Vrijeme:

Zagreb
vedro
20.4 ° C
21.1 °
18.2 °
51 %
6.2kmh
0 %
Pet
21 °
Sub
23 °
Ned
19 °
Pon
21 °
Uto
14 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9141
GBP
1,1741
CHF
1,0426
CNY
0,1272
HUF
0,0025
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: