6.2 C
Zagreb
Srijeda, 24 travnja, 2024

HDZ-ovka: Ja sam na toplom s ministrom. Djeca s invaliditetom su vani zbog roditelja

Prosvjed na Markovom trgu uzrujao je Helenu Melovnik Zrinjski, voditeljicu građanske inicijative “Pomozimo djeci s invaliditetom”.

Pročitajte još:

U petak je u centru Zagreba održan prosvjed osoba s invaliditetom i obitelji djece s teškoćama u razvoju.

Prosvjednici su tražili donošenje Zakona o inkluzivnom dodatku i Zakona o osobnoj asistenciji te žurno osiguranje pomoći i podrške roditeljima djece s teškoćama u razvoju. Mnogi roditelji doveli su svoju djecu s teškoćama u razvoju.

No to je uzrujalo Helenu Melovnik Zrinjski koja se predstavlja kao voditeljica građanske inicijative “Pomozimo djeci s invaliditetom”. No, bez obzira na naziv njene udruge, ona nije prosvjedovala na Markovom trgu, nego je umjesto toga bila u unutrašnjosti Markovog trga i, kako je sama rekla, na toplom ugodno razgovarala s HDZ-ovim ministrom rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Marinom Piletićem.

“Ja sam na toplome s ministrom. A zašto su djeca vani? Radi svojih roditelja koji ne misle na njih”
Nakon što se podružila s ministrom, izašla je pred kamere, hvalila vladu i napala roditelje djece s teškoćama u razvoju. Sve je pokušala upakirati u brigu o djeci s teškoćama pa je tako izrazila žaljenje što su djeca bila vani tijekom hladnog dana. Da bi potom roditelje koji su pred vladom pokušali izboriti bolje uvjete života za svoju djecu izravno prozvala da ne misle na svoju djecu.

Evo što je točno izjavila o roditeljima djece s invaliditetom: “Žao mi je njihove djece što su bili na hladnoći, vani. Uvijek pomislim na svoje dijete koje je danas na toplom. I ja sam danas na toplom, u ugodnom razgovoru s ministrom. Oni su bili vani danas, radi čega? Radi svojih roditelja koji ne misle na njih. Hvala vam.”

Zašto šefica udruge “Pomozimo djeci s invaliditetom” napada roditelje djece s invaliditetom? Članica je HDZ-a

Možda se pitate kako to da šefica udruge koja se zove “Pomozimo djeci s invaliditetom”, inače majka djeteta s Downovim sindromom, napada roditelje djece s invaliditetom koji se bore za prava. Pa, gospođa je u HDZ-u.

I ne samo da je članica HDZ-a nego je prošle godine bila kandidatkinja za potpredsjednicu zagrebačke Gradske organizacije. U stranku se učlanila još kao studentica, devedesetih godina, a bila je predsjednica mladeži stranke na Pešćenici. Radila je i u gradskom odboru HDZ-a.

Sada, kako sama kaže, na toplome, nakon ugodnog razgovora s ministrom, napada roditelje djece s invaliditetom kojima država želi oduzeti neka od važnih prava i optužuje ih da ne misle na svoju djecu.

Array
- Reklama-

Najnovije vijesti:

U 115. godini preminuo najstariji čovjek na svijetu

Venezuelanac Juan Vicente Perez Mora, najstariji čovjek na svijetu prema Guinnessovoj knjizi rekorda, preminuo je u dobi od 115...

Vrijeme:

Zagreb
oblačno
6.5 ° C
7.2 °
5.1 °
91 %
2.1kmh
100 %
Sri
8 °
Čet
13 °
Pet
17 °
Sub
20 °
Ned
17 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9396
GBP
1,1697
CHF
1,0280
CNY
0,1298
HUF
0,0025
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: