8.7 C
Zagreb
Petak, 26 travnja, 2024

Meteoalarm na snazi za cijelu zemlju: Brza promjena vremena, olujni vjetar, kiša, ponegdje i snijeg

Postoji rizik za osobnu sigurnost zbog iščupanih stabala, polomljenih grana te letećih krhotina. Očekuju se rasprostranjena oštećenja konstrukcija, prekid prometa, navode iz DHMZ-a

Pročitajte još:

Hrvatsku u ponedjeljak očekuje vjetrovito i u većini krajeva osjetno hladnije vrijeme uz jak sjeverni i sjeveroistočni vjetar ponegdje i s olujnim udarima u unutrašnjosti, a na Jadranu jaka i olujna bura, mjestimice s orkanskim udarima, prognoziraju iz Državnog hidrometeorološkog zavoda.

Danas u sjeverozapadnim krajevima unutrašnjosti te na srednjem i južnom Jadranu bit će promjenljivo oblačno. U Slavoniji, Baranji, Lici i Gorskom kotaru pretežno oblačno s kišom mjestimice. U gorju uz kišu, moguća je i pokoja pahulja snijega.

Vjetrovito, u unutrašnjosti jak sjeverni i sjeveroistočni vjetar, a na Jadranu jaka i olujna bura, podno Velebita s orkanskim udarima. Najviša dnevna temperatura između 5 i 9, a na Jadranu od 12 °C na sjevernom dijelu, do 18 °C na jugu Dalmacije.

Sutra, u utorak, u zapadnim krajevima unutrašnjosti te na sjevernom i srednjem Jadranu pretežno sunčano uz malu do umjerenu naoblaku, a više oblaka uz slabu kišu prognoziramo u Slavoniji i Baranji te na jugu Dalmacije.

Puhat će jak sjeverac i sjeveroistočnjak, a na Jadranu jaka, olujna, a mjestimice podno Velebita i orkanska bura. Jutarnja temperatura zraka u unutrašnjosti od -3 do 2, na Jadranu od 3 do 8, a najviša dnevna od 2 do 7 te od 7 do 12 °C duž obale.

Do kraja tjedna promjenljivo oblačno i prohladno vrijeme s jutarnjim mrazom, osobito u srijedu i četvrtak. Za vikend u unutrašnjosti oblačno s povremenom slabom kišom.

Na Jadranu bura u slabljenju uz promjenljivo oblačno i uglavnom suho vrijeme.

Na sjevernom i srednjem Jadranu moguća je kraća kišna epizoda u subotu te ponovno u ponedjeljak. Temperature zraka u malom porastu, tako da će u unutrašnjosti biti oko 12, a na Jadranu oko 17C.

Array
- Reklama-

Najnovije vijesti:

U 115. godini preminuo najstariji čovjek na svijetu

Venezuelanac Juan Vicente Perez Mora, najstariji čovjek na svijetu prema Guinnessovoj knjizi rekorda, preminuo je u dobi od 115...

Vrijeme:

Zagreb
sumaglica
6.3 ° C
7.6 °
4.8 °
93 %
2.1kmh
69 %
Pet
16 °
Sub
19 °
Ned
24 °
Pon
25 °
Uto
26 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9396
GBP
1,1697
CHF
1,0280
CNY
0,1298
HUF
0,0025
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: