7.4 C
Zagreb
Nedjelja, 28 travnja, 2024

Milanović o oluji u Zagrebu: Ni ja nisam znao za oluju dok mi žena nije rekla da nešto maknem s balkona

Vidjeli ste radnika u kranu, da je znao ranije, vjerojatno ne bi bio tamo. Ali nije to došlo iz Duha svetoga, nego iz Austrije preko Slovenije, u realnom vremenu, rekao je Zoran Milanović

Pročitajte još:

Zoran Milanović objašnjavao je zašto je poslao zahtjev za izvanrednom sjednicom Sabora.

– Dao sam im ključeve dvorane i neka igraju na koš bez da išta porazbijaju. Ja tamo neću biti, što će predsjednik u Saboru? Ustav nije šala i tamo mi nije mjesto – rekao je Milanović koji je potom komentirao nezapamćenu oluju koja je pogodila Hrvatsku.

O oluji u Zagrebu: Nisam znao dok mi žena nije rekla da nešto maknem s balkona
Milanovića su novinari pitali o snažnoj oluji koja je sinoć pogodila Zagreb te zašto sustav upozorenja nije radio.

“Ne bih ni u koga upirao prstom, ali znam da se slično dogodilo dva sata ranije u Koruškoj. Vidjeli ste radnika u kranu, da je znao ranije, vjerojatno ne bi bio tamo.

Ni ja nisam znao za to dok mi žena nije rekla da nešto maknem s balkona. Nije to došlo iz Duha Svetog, nego iz Austrije preko Slovenije, u realnom vremenu”, kazao je Milanović.

O kritikama iz Mosta: Kolika ‘mostarina’ je plaćena da bi se prešlo vodu i došlo do vlade?
Na kritike iz Mosta opet je istaknuo da nije on nikakva lutka na koncu te podsjetio Nikolu Grmoju i šefa Mosta Božu Petrova da su doveli HDZ na vlast.

“Kolika ‘mostarina’ je plaćena da bi se prešlo vodu i došlo do vlade? Nisam to nikad govorio, ali neka me ne vuku za jezik”, poručio je predsjednik.

“Plenković želi silu, ali mora znati da postoji i kontrasila”
Šef vlade Andrej Plenković ignorira predsjednika Vrhovnog suda Radovana Dobronića, što je Milanović potvrdio. No, Milanović nije htio detaljnije komentirati, ali je zato komentirao prozivke da ne zauzima pravu stranu povijesti.

“Pozvao bih neke druge da stanu na pravu stranu povijesti. Ovdje se radi o pravima koja su ugrožena jer je netko traljavo pregovarao i sad mu je nezgodno reći da sjednu na stol. Riječ je o desetak milijuna eura, to je ništa za državni proračun”, rekao je Milanović.

Predsjednik je pozvao predstavnike sindikata i vlade da razgovaraju i riješe što se može riješiti. Također, ne odbacuje mogućnost da bi Plenković sad mogao otežati izbor kandidata za ravnatelja Vojno sigurno-obavještajne agencije (VSOA).

“On želi silu, ali mora znati da postoji i kontrasila”, rekao je Milanović, piše N1.

Jandroković uputio poziv Milanoviću
Predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković službeno je danas uputio poziv predsjedniku Republike da obrazloži dvije točke koje je predložio za izvanredno zasjedanje, doznaje se u iz Ureda predsjednika sabora.

Jandroković je već jučer poručio kako očekuje da će predsjednik Zoran Milanović biti na izvanrednoj sjednici s obzirom na to da je predlagatelj.

Poziv za sjednicu Jandroković je uputio i hrvatskoj vladi. Milanovićev zahtjev za sazivanjem izvanredne sjednice je presedan u 30-ak godina modernog hrvatskog parlamentarizma i korištenje ustavne ovlasti koju do sada nitko nije koristio, a što je i sam Milanović istaknuo prije nekoliko dana.

Array
- Reklama-

Najnovije vijesti:

U 115. godini preminuo najstariji čovjek na svijetu

Venezuelanac Juan Vicente Perez Mora, najstariji čovjek na svijetu prema Guinnessovoj knjizi rekorda, preminuo je u dobi od 115...

Vrijeme:

Zagreb
vedro
8.2 ° C
9.9 °
4.1 °
88 %
0.5kmh
0 %
Ned
24 °
Pon
25 °
Uto
25 °
Sri
22 °
Čet
15 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9396
GBP
1,1697
CHF
1,0280
CNY
0,1298
HUF
0,0025
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: