13.9 C
Zagreb
Nedjelja, 12 svibnja, 2024

Usred oluje našao se na 42 metra visine: Slagao sam ženi da sam dolje, da ne brine

Vidio sam oluju, ali nisam se spustio dolje prije nje iako sam imao vremena za to, kaže nam

Pročitajte još:

Nezapamćena oluja koja je u srijedu pogodila Zagreb, Moslavinu i Slavoniju, te odnijela četiri života, mnogima je utjerala strah u kosti. Međutim, najstrašnije je bilo radnicima koji su u trenutku snažnih naleta vjetrova radili na visinama. Uslijed velikog nevremena koje je pogodilo sjever i istok Hrvatske srušila se građevinska dizalica. U njoj je bio radnik koji je srećom preživio pad. Radi se o indijskom državljaninu koji ima višestruki prijelom ruke i dobro se osjeća.

Trenutno je hospitaliziran u bolnici Sveti Duh, a sinoć ga je u bolnici posjetio ministar zdravstva Vili Beroš.

Radnik na kranu je ispričao svoje iskustvo, a u trenu oluje našao se na visini od 42 metra.

– Bio sam na kranu kad je bila oluja, na nekih 42 metra. Vidimo sam oluju, ali nisam se spustio dolje prije nje iako sam imao vremena za to. Pošto mi je kran dobar i znam da je osiguran kako se i treba osigurati, obložen je s dovoljno betona, tako da sam bio siguran. Naleti vjetra bi trebali biti preko 300 kilometara na sat da ga sruši – ispričao je radnik za 24sata koji je u trenutku naleta oluje radio u centru Zagreba.

– Kad sam vidio da će biti jača oluja, odlučio sam ostati gore. Inače mi treba do 40 sekundi da siđem, dok ga otkočim pa dok zakočim kabinu. No procijenio sam da je puno sigurnije ostati gore, nego da se spuštam kad je to sve krenulo. Pošto znam da je kran na kojem radim siguran i znam njegove mogućnosti, nisam bio preplašen, iako moram priznati da dosad nisam imao takav osjećaj, djelovalo je zastrašujuće. Do mene su bila još četiri krana i svi smo ostali gore. Iako se često susrećemo s olujama dok radimo, moram reći kako nikad nije bilo tako – kazao je.

Čekao je navodi nekoliko minuta da prođe oluja i potom se spustio. – Dok sam silazio, vjetar mi je samo otpuhao kapu, ništa se nikome od nas nije dogodilo, osim ovom kolegi Indijcu koji je pao s dizalice, no moram reći kako je upitno zašto je pao, dizalice ne bi smjele tako padati ako su dobro osigurane – rekao nam je.

Podsjetimo, tridesetšestogodišnji Indijac preživio je pad u 30-metarskoj građevinskoj dizalici koja se jučer tijekom nevremena srušila na zagrebačkom Črnomercu i nije u životnoj opasnosti, doznaje se u bolnici Sveti Duh u kojoj je taj građevinski radnik smješten.

On je jučer zaprimljen u hitnoj ambulanti u KB-u Sveti Duh, trenutno je na jedinici je intenzivnog liječenja i njegovo je stanje stabilno.

U tijeku su dijagnostički postupci i kontrole, a s obzirom da je riječ o kompleksnoj traumi, ne mogu se davati procjene ishoda liječenja, no pacijent nije životno ugrožen, doznaje se u četvrtak u bolnici.

Sinoć ga je u bolnici obišao i ministar zdravstva Vili Beroš tijekom posjeta KB-u Sveti Duh.

Spektkakularan i zastrašujući pad velikog krana u kojem je bio Indijac zabilježen je snimkom građanina koja se ubrzo proširila portalima i društvenim mrežama. Na njoj se vidi kako dizalicu olujni vjetar kao od šale ruši na tlo gradilišta i obližnje objekte.

Array
- Reklama-

Najnovije vijesti:

U 115. godini preminuo najstariji čovjek na svijetu

Venezuelanac Juan Vicente Perez Mora, najstariji čovjek na svijetu prema Guinnessovoj knjizi rekorda, preminuo je u dobi od 115...

Vrijeme:

Zagreb
vedro
13.6 ° C
15.5 °
10.8 °
74 %
1kmh
0 %
Ned
24 °
Pon
20 °
Uto
15 °
Sri
13 °
Čet
13 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9270
GBP
1,1564
CHF
1,0186
CNY
0,1283
HUF
0,0026
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: