9.6 C
Zagreb
Četvrtak, 18 travnja, 2024

Nevjerojatan slučaj u Zagrebu: Ukrao tramvaj pa se provozao po Trešnjevci. Policija ga traži

Nepoznati čovjek uskočio je u srijedu uvečer u tramvaj parkiran kraj spremišta Ljubljanica na zapadu Zagreba. Odvezao se gotovo do Ciboninog tornja i nestao. Snimila ga je kamera

Pročitajte još:

Vozač je u srijedu uvečer sjeo u ZET-ov tramvaj  koji je bio pripremljen za polazak na okretištu Ljubljanica i krenuo ga voziti.  Uspio je proći čak četiri stanice, odnosno 1,4 kilometra koliko mu je trebalo da Ozaljskom stigne do Tratinske 65 i stanice Badalićeva. Kad se dovezao na odredište, kako doznaje 24sata, samo je otvorio vrata i otišao u nepoznatom smjeru, a tramvaj ostavio  da ga pronađu ZET-ovi radnici. Nije poznato gdje mu se toliko žurilo.

Iz PU zagrebačke potvrdili su  kako su dojavu o nestalom tramvaju dobili oko 23.15 sati. “Zasad znamo da u tramvaju nije bilo putnika te nitko nije ozlijeđen. Kriminalističko istraživanje je u tijeku te utvrđujemo i dalje sve činjenice o događaju”.  odgovorili su iz policije.

Kako doznajemo, pregledavaju snimke videonadzora kako bi pokušali identificirati počinitelja. Svi novi tramvaji imaju ih ugrađene te im je to zasad najbolji trag.

Zasad nije jasno otkud kradljivcu tramvaja znanje za vožnju te, kažu nam oni upoznati s pričom, prava je sreća da večer nije bila prometna te da nije izazvao sudar.

Iz ZET-a su potvrdili krađu te su napisali kako je niskopodni tramvaj bio pripremljen za izlaz u promet.

– Centar za nadzor i upravljanje prometom ZET-a je sukladno predviđenom protokolu, odmah po saznanju na teren uputio kontrolu prometa te je pozvana i policija koja je u Tratinskoj 65 zatekla napušteno vozilo. U tramvaju tijekom tog događaja nije bilo putnika, a u incidentu nitko nije ozlijeđen niti je oštećeno vozilo – napisali su iz ZET-a i potvrdili kako analiziraju snimke.

ZET je odmah pokrenuo internu istragu kako bi se utvrdilo što se dogodilo i tko je odgovoran za ovaj propust, kako se on više ne bi ponovio.

Ako ulove kradljivca, prema Kaznenom zakonu, vjerojatno mu prijeti prijava za neovlaštenu uporabu tuđe pokretne stvari. Za to mu, pošto se radi o vozilu, prijeti i do tri godine iza rešetaka.

Array
- Reklama-

Najnovije vijesti:

U 115. godini preminuo najstariji čovjek na svijetu

Venezuelanac Juan Vicente Perez Mora, najstariji čovjek na svijetu prema Guinnessovoj knjizi rekorda, preminuo je u dobi od 115...

Vrijeme:

Zagreb
vedro
11.1 ° C
11.6 °
8.1 °
61 %
3.6kmh
0 %
Čet
11 °
Pet
14 °
Sub
8 °
Ned
8 °
Pon
10 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9396
GBP
1,1697
CHF
1,0280
CNY
0,1298
HUF
0,0025
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: