13.6 C
Zagreb
Subota, 20 travnja, 2024

Živu pacijenticu u Sloveniji proglasili mrtvom: ‘Doktor se nije držao protokola, ispričao se obitelj’

Žena je kako se doznaje još uvijek u bolnici u s njom je sve u redu. Što se tiče njezine rodbine, ravnateljica bolnice kaže da se i njima u ime bolnice ispričala zamjenica šefa odjela

Pročitajte još:

Prije dva tjedna Opća bolnica Brežice obavijestila je rodbinu jedne od pacijentica da je izgubila bitku s bolešću, iako nije umrla, javljaju Slovenske novice. Vijest o smrti brzo se proširila među rodbinom i mještanima, već su počele pristizati poruke sućuti, piše list. No tada su u bolnici shvatili da je došlo do pogreške i da se liječnik nije pridržavao protokola za utvrđivanje smrti.

– Do svega je došlo jer se liječnik nije pridržavao protokola pri utvrđivanju smrti pacijenta – pojasnila je Anica Hribar, ravnateljica bolnice u Brežicama.

Objasnila je da se smrt potvrdi EKG-om te se tek tada obavijesti obitelj. Ovog puta, doktor je tek letimično provjerio njeno stanje. Rodbini su tako pola sata nakon prvog poziva javili da je žena ipak živa.

Liječnik se ispričao obitelji na pogrešci, a njega su iz bolnice dodatno upozorili na pogrešku koju je napravio.

Array
- Reklama-

Najnovije vijesti:

U 115. godini preminuo najstariji čovjek na svijetu

Venezuelanac Juan Vicente Perez Mora, najstariji čovjek na svijetu prema Guinnessovoj knjizi rekorda, preminuo je u dobi od 115...

Vrijeme:

Zagreb
vedro
10.6 ° C
13.3 °
6.8 °
67 %
0.5kmh
0 %
Sub
15 °
Ned
12 °
Pon
12 °
Uto
8 °
Sri
10 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9396
GBP
1,1697
CHF
1,0280
CNY
0,1298
HUF
0,0025
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: