17.8 C
Zagreb
Subota, 27 srpnja, 2024

Oglasila se Coca Cola: ‘Svjesni smo izoliranog slučaja povezanog s jednom bočicom Romerquellea‘

Izražavamo našu duboku zabrinutost i nadamo se brzom i potpunom oporavku osobe uključene u ovaj slučaj - naveli su iz Coca Cole

Pročitajte još:

U potpunosti smo otvoreni za suradnju sa svim nadležnim tijelima’, priopćili su iz Coca-Cole.

Sanitarna inspekcija Državnog inspektorata obavila je očevid odmah po zaprimanju obavijesti PU primorsko-goranske da je jednoj osobi pozlilo tijekom ispijanja bezalkoholnog pića u riječkom kafiću, te je inspekcijski postupak u tijeku, izvijestili su iz Državnog inspektorata.

Nakon što su se društvenim mrežama proširile poruke o trovanju bezalkoholnim pićima u riječkim kafićima, iz policije su u utorak izvijestili da je jednoj osobi pozlilo tijekom konzumacije bezalkoholnog pića, a u riječkoj bolnici je hospitalizirana osoba pod sumnjom na kemijsku ozljedu jednjaka.

Iz Nastavnog zavoda za javno zdravstvo primorsko-goranske županije su na upit Hine odgovorili kako nakon zaprimljenih informacija o kemijski kontaminiranim pićima u ugostiteljskim objektima, ali i hospitalizacija pod sumnjom na kemijsku ozljedu usne šupljine, grla i jednjaka, nadležna tijela na terenu prikupljaju uzorke spornih pića.

Nad njima će se provesti sva potrebna ispitivanja radi utvrđivanja činjeničnog stanja.

Naglašavaju kako Nastavni zavod po službenoj dužnosti vodi evidenciju o zaraznim i kroničnim nezaraznim bolestima te nije nadležan za evidenciju slučajeva hospitalizacija, a za prikupljanje uzoraka nadležna je sanitarna inspekcija Državnog inspektorata.

Nastavni zavod je po službenoj dužnosti ovlašten za provedbu svih analiza hrane i pića te će ih provesti ako nadležna tijela to nalože, naveli su.

Iz PU primorsko-goranske priopćili su da je 4. studenoga zaprimljena dojava da je jednoj osobi pozlilo tijekom konzumacije bezalkoholnog pića u jednom od ugostiteljskih objekata u središtu Rijeke te je prevezena u riječku bolnicu radi pružanja odgovarajuće liječničke pomoći.

Obavljen je očevid, izuzeti su određeni predmeti te su obavljeni razgovori s više osoba, a policija je o prikupljenim saznanjima izvijestila Državno odvjetništvo i Državni inspektorat.

Iz policije napominju da im osim tog te jednog događaja iz prethodnog razdoblja nisu prijavljeni drugi slični događaji.

Iz riječke bolnice su izvijestili da je na bolnički odjel primljena jedna osoba pod sumnjom na kemijsku ozljedu jednjaka.

Njezino medicinsko stanje je stabilno te se nastavljaju dijagnostičko-terapijski postupci, a odmah, je tijekom obrade, sve prijavljeno PU primorsko-goranskoj.

Array
- Reklama-

Najnovije vijesti:

Baby Lasagna poželio sreću Vatrenima u dresu hrvatske nogometne reprezentacije

BABY LASAGNA na Facebooku je poželio sreću Vatrenima, koji danas igraju protiv Španjolske. Glazbenik je pozirao u dresu hrvatske...

Vrijeme:

Zagreb
vedro
19.8 ° C
19.8 °
18 °
77 %
1kmh
0 %
Sub
34 °
Ned
37 °
Pon
30 °
Uto
31 °
Sri
31 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9237
GBP
1,1854
CHF
1,0274
CNY
0,1270
HUF
0,0026
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: