25.2 C
Zagreb
Utorak, 30 travnja, 2024

Psi napali i izgrizli vozača mopeda on završio u bolnici

71-godišnja hrvatska državljanka i 63-godišnji austrijski državljanin prilikom šetnje nisu držali svoje pse pod nadzorom

Pročitajte još:

Na obali rijeke Drave, nedaleko Gornjeg Kuršanca, jučer oko 14 sati, dva psa napala su vozača mopeda. Kako je danas izvijestila međimurska policija, 71-godišnja hrvatska državljanka i 63-godišnji austrijski državljanin prilikom šetnje nisu držali svoje pse pod nadzorom, pa su psi potrčali za 70-godišnjakom koji se vozio na mopedu.

Nakon što su ga sustigli, oba psa ugrizla su ga za lijevu nogu, priopćila je PU međimurska.

Vozač mopeda je lakše ozlijeđen
Ozlijeđeni 70-godišnjak zatražio je liječničku pomoć u čakovečkoj bolnici, gdje su mu ozljede sanirane te je utvrđeno kako je u događaju lakše ozlijeđen.

Zbog počinjenja prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira vlasnike pasa novčano će se sankcionirati. O događaju će se izvijestiti nadležna veterinarska inspekcija te komunalno redarstvo, priopćila je međimurska policija.

Upozorenje policije
“Kako bi se spriječili ovakvi i slični događaji, upozoravamo građane da vode računa o svojim životinjama te da ih drže pod nadzorom. Svoje ljubimce dužni su držati u adekvatnom prostoru i osigurati im mogućnost kretanja.

Ujedno, vlasnici su dužni poduzeti i određene mjere sigurnosti kako njihovi ljubimci ne bi ugrožavali ljude i druge životinje”, upozorila je PU međimurska.

Array
- Reklama-

Najnovije vijesti:

U 115. godini preminuo najstariji čovjek na svijetu

Venezuelanac Juan Vicente Perez Mora, najstariji čovjek na svijetu prema Guinnessovoj knjizi rekorda, preminuo je u dobi od 115...

Vrijeme:

Zagreb
vedro
25.8 ° C
26.6 °
23.2 °
34 %
5.1kmh
0 %
Uto
23 °
Sri
21 °
Čet
23 °
Pet
13 °
Sub
13 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9396
GBP
1,1697
CHF
1,0280
CNY
0,1298
HUF
0,0025
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: