19.8 C
Zagreb
Nedjelja, 28 travnja, 2024

Ogromne količine kiše: Pogledajte kako se Sava izlila iz korita u Zagrebu

Tijekom dana puhat će umjeren sjeverozapadnjak. Na južnom dijelu mogući su i grmljavinski pljuskovi. Od sredine dana kiša će prestati i počet će se razvedravati i to najprije u zapadnim područjima

Pročitajte još:

U četvrtak ujutro u većini zemlje dočekala nas je kiša. Zbog velike količine padalina, u Zagrebu se Sava izlila iz korita. U Zagrebu je kiša u srijedu padala cijeli dan, a ukupno je od jučer palo čak 40 litara kiše po četvornom metru.

Ipak, unatoč padalinama, temperatura je u četvrtak viša, tako je jutros u unutrašnjosti izmjereno oko 5 stupnjeva Celzija, a na Jadranu između 9 i 12 Celzija.

Tijekom dana puhat će umjeren sjeverozapadnjak. Na južnom dijelu, osobito na krajnjem jugu mogući su i grmljavinski pljuskovi. Od sredine dana kiša će prestati i počet će se razvedravati i to najprije u zapadnim područjima. Temperature će tijekom dana narasti do 8 ili 9 stupnjeva Celzija, piše Danas.hr.

Na istoku se, također, očekuje prestanak kiše i razvedravanje. Temperature će biti do 10 stupnjeva.

Na južnom dijelu, osobito na krajnjem jugu i poslijepodne nestabilno uz povremene pljuskove, moguće i grmljavinu. Puhat će slab do umjeren sjeverozapadni vjetar.

Na sjevernom dijelu manje kiše, osobito u Istri, dok će u gorskoj Hrvatskoj i na otocima biti više oblaka i lokalnih pljuskova. Navečer će ovdje zapuhati umjerena do jaka bura koja će sljedećih dana pojačati i do olujne!

Nakon kiše i dosta toplog vremena, na kopnu slijedi nekoliko suhih, ali hladnijih dana! Vraćamo se i jutarnjim minusima, a bit će česta i magla – u nedjelju moguće i dugotrajna.

Na Jadranu vjetrovito – osobito u petak kad će puhati olujna bura i stvarati probleme u prometu. Slabjet će tek tamo početkom idućeg tjedna! Bit će suho i sunčano, ali zbog bure i hladnije!

DHMZ je upalio meteoalarm za više regija u Hrvatskoj
Najviši stupanj upozorenja je za četvrtak u Velebitskom kanalu gdje je na snazi narančasti meteoalarm. Za zapadnu obalu Istre, riječku regiju, Kvarner i Kvarnerić, sjevernu, srednju te južnu Dalmaciju na snazi je žuto upozorenje što znači da je vrijeme potencijalno opasno. Sva upozorenja su u četvrtak upaljena zbog jakih i olujnih naleta bure.

Niz upozorenja upaljen je i za petak. Trenutačno su četiri regije u crvenome zbog snažnih naleta vjetra. Bura će, prema trenutačnim predviđanjima DHMZ-a, najviše problema stvarati u Velebitskom kanalu, Kvarneru i Kvarneriću te sjevernoj i srednjoj Dalmaciji.

Array
- Reklama-

Najnovije vijesti:

U 115. godini preminuo najstariji čovjek na svijetu

Venezuelanac Juan Vicente Perez Mora, najstariji čovjek na svijetu prema Guinnessovoj knjizi rekorda, preminuo je u dobi od 115...

Vrijeme:

Zagreb
vedro
22.7 ° C
24.3 °
21.1 °
45 %
1.5kmh
0 %
Ned
24 °
Pon
25 °
Uto
24 °
Sri
20 °
Čet
15 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9396
GBP
1,1697
CHF
1,0280
CNY
0,1298
HUF
0,0025
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: