10.8 C
Zagreb
Četvrtak, 25 travnja, 2024

Ovaj idiot hoda Zagrebom i vrijeđa ljude na rasnoj osnovi

Zagrebačka policija objavila je kako zna identitet muškarca sa snimki na kojima vrijeđa ljude tamne boje kože u Zagrebu. Traže ga i mole građane da im se jave ako imaju saznanja gdje se muškarac nalazi

Pročitajte još:

Ćelavi tip koji se snima dok vrijeđa ljude tamne boje kože u Zagrebu poznat je policiji.

Snimke u kojima prilazi stranim radnicima i rasistički ih vrijeđa proširile su se društvenim mrežama.

– Evo još jedan Untermensch u Zagrebu. Idi doma. Ovo nije tvoja zemlja. Je*eni nigeru. Otkud si? Indija? Odi doma u Indiju onda. Ovo je naša zemlja: Hrvatska. Ovo je Europa. Za bijele ljude, a ne za crnce. Dođem u Zagreb i prvo što vidim je crnac. Ej, niger. Evo ga, niger. Od*ebi. Sieg Heil – govori tip na snimkama koji se sad skriva kao kukavica.

“Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke su odmah po saznanju o objavljenim snimkama, na kojima je vidljivo vrijeđanje stranih državljana, započeli kriminalističko istraživanje s ciljem prikupljanja svih relevantnih činjenica i identiteta osobe sa snimke.

Operativnim radom vrlo brzo je utvrđen identitet muškaraca koji se dovodi u vezu s ovim događajem te su u tijeku mjere intenzivnog traganja za njim, a s područja je Policijske uprave zagrebačke.

Prema do sada prikupljenim saznanjima i uvidom u javno objavljene snimke, navedeni događaj bi se mogao kvalificirati kao kazneno djelo “Javno poticanje na mržnju i nasilje” opisano u članku 325. stavak 1. Kaznenog zakona.

Pozivamo građane koji imaju saznanja o tome gdje se muškarac sa snimke trenutno nalazi da nam se jave na 192 ili zagrebacka@policija.hr”, poručuju iz policije.

Podsjetimo, društvenim mrežama proširila se snimka muškarca koji je u centru Zagreba prišao stranom radniku i vrijeđao ga po rasnoj osnovi. Velik broj građana prijavio je slučaj policiji, a policija je naknadno otvorila slučaj.

Array
- Reklama-

Najnovije vijesti:

U 115. godini preminuo najstariji čovjek na svijetu

Venezuelanac Juan Vicente Perez Mora, najstariji čovjek na svijetu prema Guinnessovoj knjizi rekorda, preminuo je u dobi od 115...

Vrijeme:

Zagreb
blaga naoblaka
9.4 ° C
9.8 °
6 °
76 %
3.1kmh
20 %
Čet
13 °
Pet
17 °
Sub
20 °
Ned
23 °
Pon
25 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9396
GBP
1,1697
CHF
1,0280
CNY
0,1298
HUF
0,0025
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: