6.2 C
Zagreb
Četvrtak, 25 travnja, 2024

Uhićen naci šljam, maltretirao ih i sve to snimao

Policija bi rasista sa snimke mogla teretiti za javno poticanje na mržnju i nasilje iz članka 325. stavak 1. Kaznenog zakona, za što se predviđa kazna zatvora do tri godine

Pročitajte još:

Snimke u kojima ćelavi tip prilazi stranim radnicima u Zagrebu i rasistički ih vrijeđa proširile su se društvenim mrežama.

“Policija je utvrdila identitet, radi se o muškarcu starosti 35 godina koji je pod nadzorom zagrebačke policije”, objavili su iz policije.

Podsjetimo, policija je ranije danas objavila da je započela kriminalističko istraživanje oko idiota koji je rasistički vrijeđao ljude tamne boje kože u Zagrebu te je dospio u javnost nakon što se snimio kako na rasnoj osnovi vrijeđa stranog radnika.

Muškarac je objavio više snimki na kojima rasistički vrijeđa ljude tamne boje kože.

– Evo još jedan Untermensch u Zagrebu. Idi doma. Ovo nije tvoja zemlja. Je*eni nigeru. Otkud si? Indija? Odi doma u Indiju onda. Ovo je naša zemlja: Hrvatska. Ovo je Europa. Za bijele ljude, a ne za crnce. Dođem u Zagreb i prvo što vidim je crnac. Ej, niger. Evo ga, niger. Od*ebi. Sieg Heil – govori tip na snimci.

Prijeti mu do tri godine zatvora
Policija bi rasista sa snimke mogla teretiti za javno poticanje na mržnju i nasilje iz članka 325. stavak 1. Kaznenog zakona, za što se predviđa kazna zatvora do tri godine.

Šef Wolta: Pomoći ćemo radniku kojeg je vrijeđao
Na jednoj snimci izvrijeđao je radnika Wolta koji je ostao miran na sramotne provokacije i uvrede.

Kontaktirali smo šefa Wolta kako bi na prokomentirao slučaj.

– Jednostavno sam bez komentara, sramotno. Ne mogu vjerovati da takvi pojedinci žive s nama u društvu i propagiraju takav način razmišljanja. Vidio sam i da je nedavno isti muškarac Ukrajincima dijelio majice s nacističkim porukama. Javili smo se drugim platformama te pokušavamo doći do poslodavca dostavljača, ali i njega samog, kako bi mu pružili podršku i pokazali mu da nije sam. Napravit ćemo sve što je u našoj moći kako bi dostavljaču olakšali ovu situaciju – rekao nam je Marin Šušnjar, šef Wolta u Hrvatskoj.

Array
- Reklama-

Najnovije vijesti:

U 115. godini preminuo najstariji čovjek na svijetu

Venezuelanac Juan Vicente Perez Mora, najstariji čovjek na svijetu prema Guinnessovoj knjizi rekorda, preminuo je u dobi od 115...

Vrijeme:

Zagreb
vedro
6.2 ° C
7.2 °
4.8 °
92 %
1kmh
0 %
Čet
13 °
Pet
17 °
Sub
18 °
Ned
23 °
Pon
21 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9396
GBP
1,1697
CHF
1,0280
CNY
0,1298
HUF
0,0025
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: