3.9 C
Zagreb
Subota, 20 travnja, 2024

Plenković iz Šibenika: ‘Imat ćemo najjače ratno zrakoplovstvo od Njemačke do Grčke’

Među strateškim ciljevima Hrvatske Plenković je podsjetio na nabavu višenamjenskih borbenih aviona, rekavši da je upravo HDZ-ova Vlada prva koja je smogla snage donijeti odluku o nabavi borbenih aviona

Pročitajte još:

Predsjednik HDZ-a premijer Andrej Plenković istaknuo je u utorak na obilježavanju 33. obljetnice HDZ-a Grada Šibenika i Šibensko – kninske županije, da je njegova Vlada koja je na polovici drugog mandata, u gotovo sedam godina ostvarila niz strateških ciljeva koje su si postavili.

Među strateškim ciljevima Hrvatske Plenković je podsjetio na nabavu višenamjenskih borbenih aviona, rekavši da je upravo HDZ-ova Vlada prva koja je smogla snage donijeti odluku o nabavi borbenih aviona.

Hrvatska će u dogledno vrijeme imati najjače ratno zrakoplovstvo od Njemačke do Grčke, poručio je premijer Plenković na svečanosti 33. obljetnice osnutka ogranaka HDZ-a u Šibeniku i županiji, održanoj u šibenskom HNK-u. Dogodine u ovo doba hrvatsko nebo čuvat će eskadrila od dvanaest Rafala, najmodernijih aviona koje možete danas nabaviti, dodao je.

Među ostvarenim strateškim ciljevima njegove Vlade Plenković je naveo i izgradnju Pelješkog mosta kojim je spojen državni teritorij.

”To je najsuverenističkiji potez koji jedna vlada može učiniti za sudbinu svog naroda“, kazao je Plenković, naglasivši da među ostvarene strateške ciljeve spadaju i ulazak Hrvatske u eurozonu i Schengen.

Dodao je da je Hrvatska “jedina zemlja u povijesti koja je na isti dan ušla u šengenski prostor i eurozonu”.

Rekao je da njegova Vlada radi i na „oživljavanju tržišta kapitala u Hrvatskoj“ tako što su izdali državne obveznice, a građani su dosad upisali državne obveznice u vrijednosti većoj od milijarde eura. Plenković je podsjetio da rade na još jednom predizbornom obećanju – neradnim nedjeljama.

Malenica: Radimo na učinkovitijem pravosuđu
Na obilježavanju obljetnice HDZ-a u Šibeniku je s premijerom bilo i nekoliko ministar, među njima, Ivan Malenica, ministar uprave i pravosuđa te dopredsjednika HDZ-a Šibensko – kninske županije, koji je rekao da to što su ostvarili sve strateške euroatlantske ciljeve, ne znači da staju.

„Nastavljamo raditi na očuvanju socijalne stabilnosti, donosimo konkretne mjere i vodimo računa o najranjivijim skupinama“, kazao je Malenica.

Istaknuo je da se Vlada “programom obvezala raditi na osnaživanju državnosti kroz izgradnju učinkovitijih institucija i sustava koji je otporan na nove rizike“.

„U prvom redu, radimo na izgradnji učinkovitijeg pravosuđa kroz zakonodavne, organizacijske i razvojne promjene. Mijenjamo ključne procesne zakone, ne da bismo zakidali nečija prava, nego da bismo modernizirali i ubrzali, te osigurali da se temeljna ustavna prava svakog građane ne narušavaju olako“, rekao je Malenica.

Predsjednik županijskog odbora HDZ-a i gradonačelnik Šibenika, Željko Burić rekao je kako ne prolaze priče da HDZ ‘nije napravio ništa, da je neprepoznatljiv’.

“To je priča koja ne prolazi, jer zadnja anketa je rekla – 29 i nešto posto podrške HDZ-u, a ja sam zaokružio na 30“, kazao je Burić, dodajući da se radi na programu koji je kruna svega i da se s njim izlazi pred birače, a da je sve ostalo „samo šminka i kratkotrajna atrakcija“.

Da je spreman za predstojeće izbore, kazao je i predsjednik šibenskog gradskog HDZ-a, Paško Rakić koji je najavio pobjedu na predstojećim izborima za mjesnu samoupravu u travnju ove godine, ali i one koji slijede.

Array
- Reklama-

Najnovije vijesti:

U 115. godini preminuo najstariji čovjek na svijetu

Venezuelanac Juan Vicente Perez Mora, najstariji čovjek na svijetu prema Guinnessovoj knjizi rekorda, preminuo je u dobi od 115...

Vrijeme:

Zagreb
slaba kiša
5.2 ° C
8.7 °
2.8 °
80 %
0.5kmh
0 %
Sub
12 °
Ned
12 °
Pon
12 °
Uto
8 °
Sri
7 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9396
GBP
1,1697
CHF
1,0280
CNY
0,1298
HUF
0,0025
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: