15.8 C
Zagreb
Petak, 19 travnja, 2024

Holivud iz komšiluka: Vučiću usred gostovanja na televiziji donijeli ‘šokantnu’ poruku iz Prištine: Svi zabrinuti

Srpski predsjednik Aleksandar Vučić u utorak navečer gostovao je u emisiji RTS-a i na kratko sve prekinuo kada mu je član osiguranja donio papir i pokazao nešto na mobitelu...

Pročitajte još:

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić je u utorak gostovao na RTS-u gdje je komentirao aktualna zbivanja, među ostalim i europski plan za Kosovo.

No, u jednom trenutku je Vučiću, usred emisije, prišao član osiguranja. Predao mu je papir i pokazao mu poruku na telefonu.

Voditelj ga je pitao je li nešto važno, a Vučić mu je odgovorio da je u pitanju presuda prizivnog suda o potvrđenoj kazna od godinu dana zatvora za nekadašnjeg ministra uprave i lokalne samouprave Ivana Todosijevića. Njemu je sud u Prištini lani u listopadu izrekao prvostupanjsku kaznu zbog izjave koju je dao 2019. godine na obilježavanju 20. godišnjice NATO-ovog bombardiranja rekavši da je slučaj Račak – zločin koji je tamo počinila srpska vojska – izmišljen i iskorišten kao povod za bombardiranje, piše Kurir.

Prethodno se večeras Vučić obratio građanima Srbije rekavši da neće pristati priznati neovisnost niti implementirati članstvo Kosova u UN-u, piše Blic. Dodao je da je taj prijedlog, zbog kojeg je u ponedjeljak bio u Bruxellesu, stigao od fancuskog predsjednika Emmanuela Macrona i njemačkog kancelara Olafa Scholza.

”Nije bilo mogućnosti za pregovore, bilo je: uzmite ili ostavite. Moramo razmišljati koje su posljedice, a one su jasne – zaustavljanje EU integracija, a to znači i prestanak daljnjih investicija, direktno povlačenje investicija, a nama samo u tvornicama gdje su Nijemci vlasnici radi 80.000 ljudi. Onda dolazi treća stvar, niz sveobuhvatih mjera, koje bi značile da bi naša zemlja ostala izolirana od svijeta”, kazao je Vučić.

‘Ne možemo pričati o međusobnom priznanju’
Rekao je i da je Srbija predala vrlo temeljit, oštar i na međunarodnom pravu utemeljen non paper međunarodnim predstavnicima.

”Neki su ga vratili uz kozmetičke izmjene i rekli “ovo uzimate ili ne uzimate”. Ja govorim precizno, vodim računa o svakom slovu, da je Srbija spremna raditi na implementaciji mnogih stvari iz plana, ali smo iznijeli jasnu primjedbu. To sam rekao i Macronu i Scholzu u Münchenu i svim velikim liderima. Riječ je o tome da ne možemo pričati o međusobnom priznanju i ulasku Kosova u UN”, rekao je Vučić.

”U jeku smo rata Ukrajine i Rusije i uskoro slijede ofenzive i jednih i drugih. Vidim da se svima žuri, nešto se događa. Pa i jedni i drugi kreću u ofenzivu, u takvim uvjetima se svima žuri napraviti rezultate, i ne pita vas nitko ništa. Meni su rekli da imaju rat u Europi i ćemo izgubiti sve ako se ne budemo ponašali kako oni žele. Kažu drugi da Zapad ovdje u Srbiji ima svoje interese, da se neće povući. A iz Rusije su se povukli u sedam dana, sve svoje kompanije i banke su sklonili. … Ja nisam kockar, sekiram se za svaki dinar i za svakog čovjeka u ovoj zemlji. Neću se baviti time blefira li Zapad ili ne’ rekao je Vučić.

Array
- Reklama-

Najnovije vijesti:

U 115. godini preminuo najstariji čovjek na svijetu

Venezuelanac Juan Vicente Perez Mora, najstariji čovjek na svijetu prema Guinnessovoj knjizi rekorda, preminuo je u dobi od 115...

Vrijeme:

Zagreb
vedro
15.8 ° C
16.6 °
13.6 °
29 %
2.1kmh
0 %
Pet
16 °
Sub
9 °
Ned
10 °
Pon
10 °
Uto
6 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9396
GBP
1,1697
CHF
1,0280
CNY
0,1298
HUF
0,0025
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: