13.6 C
Zagreb
Subota, 20 travnja, 2024

Sudar teretnog i putničkog vlaka, deseci poginulih i ozlijeđenih u Grčkoj: ‘Užas. Teško je opisati prizor’

U putničkom vlaku bilo je oko 350 putnika, a u teretnom oko 20 željezničara. Televizija SKAI prikazala je snimke na kojima se vide vagoni koji su iskočili iz tračnica i gusti oblaci dima

Pročitajte još:

Najmanje 32 ljudi je poginulo, a deseci su ozlijeđeni nakon sudara dvaju vlakova blizu grčkog grada Larisse u utorak navečer, objavili su vatrogasci u srijedu. Sudarili su se putnički i teretni vlak u središnjoj Grčkoj u utorak navečer, a spasilački timovi evakuiraju putnike iz zapaljenih vagona. Nekoliko vagona izletjelo je s tračnica, a najmanje tri su se zapalila, javila je policija.

“Evakuacija putnika je u tijeku u vrlo teškim uvjetima s obzirom na ozbiljnost sudara vlakova”, rekao je glasnogovornik vatrogasne postrojbe Vassilis Varthakogiannis u televizijskom obraćanju.

U putničkom vlaku bilo je oko 350 putnika, a u teretnom oko 20 željezničara. Televizija SKAI prikazala je snimke na kojima se vide vagoni koji su iskočili iz tračnica i gusti oblaci dima.

Policija, 40 vatrogasaca i 30-ak vozila hitne pomoći su na mjestu nesreće, javlja lokalni medij Onlarissa.

Konstantinos Agorastor, guverner šire regije Tesalije, rekao je za SKAI TV da su se sudarila dva vlaka – putnički vlak koji je prevozio putnike iz Atene u Solun i teretni vlak na relaciji Solun – Larissa.

“Sudar je bio vrlo snažan”, rekao je Agorastor i dodao da su četiri vagona iskočila iz tračnica, od kojih su dva “gotovo potpuno uništena”.

Jedan je putnik rekao državnoj televiziji ERT: “Vatra je bila pored nas. Pronašli smo rupu i odatle smo uspjeli izaći. Vagon se počeo vrtjeti, onda je završio na boku i uspjeli smo izaći. Bilo je to košmarnih 10 sekundi, u plamenu, panika u vagonu, nisi mogao vidjeti oko sebe od dima. “

Array
- Reklama-

Najnovije vijesti:

U 115. godini preminuo najstariji čovjek na svijetu

Venezuelanac Juan Vicente Perez Mora, najstariji čovjek na svijetu prema Guinnessovoj knjizi rekorda, preminuo je u dobi od 115...

Vrijeme:

Zagreb
vedro
10.6 ° C
13.3 °
6.8 °
67 %
0.5kmh
0 %
Sub
15 °
Ned
12 °
Pon
12 °
Uto
8 °
Sri
10 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9396
GBP
1,1697
CHF
1,0280
CNY
0,1298
HUF
0,0025
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: