3.9 C
Zagreb
Subota, 20 travnja, 2024

Plenković: Izražavamo sućut obitelji Mateja Periša

Pročitajte još:

Premijer Andrej Plenković u uvodnom obraćanju podsjetio je na važnost posjeta državnog tajnika Pietra Parolina.

Na današnjoj sjednici Vlade premijer Andrej Plenković u ime Vlade izrazio je sućut obitelji Mateja Periša. Podsjetio je na važnost posjeta državnog tajnika Pietra Parolina. ‘Posebno je bila važna njegova poruka o poštivanju prava konstitutivnih naroda i njihove ravnopravnosti u BiH što mislim da je jako dobro”, kazao je premijer.

“Izražavamo sućut obitelji Mateja Periša. Prema informacijama, nakon DNK analize i obdukcije tijela, utvrđeno je da je upravo riječ o njemu nakon vijesti da je pronađeno tijelo mladoga muškarca u Dunavu”, rekao je Plenković na početku sjednici Vlade.

Dodao je kako je jučer razgovarao s njegovim ocem.

“Žao nam je što se to dogodilo. Zahvaljujem policiji Srbije na suradnji u proteklim mjesecima, tamo je i predstavnik hrvatske policije. U ime cijele Vlade, izražavamo našu sućut obitelji u ovom tragičnom događaju”, rekao je premijer.

Plenković se na sjednici Vlade uvodno osvrnuo na obilježavanje 100. obljetnice rođenja prvog predsjednika Republike Hrvatske Franje Tuđmana, te na obljetnicu obilježavanja Križnoga puta kada se, istaknuo je, sjećamo strašnih poratni zločina komunističkog režima koji su izrazito bolni za hrvatski narod, pogotovo zbog tisuća ubijenih bez suda u kolonama smrti.

Array
- Reklama-

Najnovije vijesti:

U 115. godini preminuo najstariji čovjek na svijetu

Venezuelanac Juan Vicente Perez Mora, najstariji čovjek na svijetu prema Guinnessovoj knjizi rekorda, preminuo je u dobi od 115...

Vrijeme:

Zagreb
vedro
4.7 ° C
6.1 °
2.8 °
78 %
1.5kmh
0 %
Sub
12 °
Ned
12 °
Pon
12 °
Uto
8 °
Sri
5 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9396
GBP
1,1697
CHF
1,0280
CNY
0,1298
HUF
0,0025
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: