5.7 C
Zagreb
Subota, 20 travnja, 2024

Ponovno krenulo suđenje Sanaderu za ratno profiterstvo: ‘Imao sam 8500 kn mirovine prije ovrhe. Nemam imovine’

Pročitajte još:

Suđenje bivšem premijeru Ivi Sanaderu za ratno profiterstvo u aferi Hypo na zagrebačkom Županijskom sudu krenulo je ispočetka nakon što je Vrhovni sud ukinuo nepravomoćnu presudu i vratio postupak na ponovno suđenje

Sanader je na početak suđenja došao je sa štakom, maskom na licu i vidno mršaviji. Rekao je da kako mu je mirovina prije ovršenja iznosila 8500 kuna i da ne zna koliko sada dobije mjesečno, prenosi 24 sata. Sanader se požalio i kako je bez imovine.

Nakon što je pročitana optužnica Sanader se izjasnio da se ne osjeća krivim i da nije iskoristio ratno stanje kako bi si zloporabom položaja protuzakonito pribavio 3,6 milijuna kuna. ‘Obranu ću iznijeti na kraju dokaznog postupka’, rekao je Sanader.

Vrhovni sud je u ožujku ove godine ukinuo Sanaderu nepravomoćnu presudu za ratno profiterstvo jer smatra da na prvostupanjskom sudu nije dokazano da je postupanje bivšeg premijera i predsjednika HDZ-a negativno utjecalo na život ljudi i gospodarski potencijal države u ratu.

Najviši sud je ranije izvijestio da je prihvatio Sanaderovu žalbu i ukinuo nepravomoćnu presudu zagrebačkog Županijskog suda kojom je bivši premijer krajem listopada 2018. u ponovljenom postupku proglašen krivim i osuđen na dvije i pol godine zatvora.

Array
- Reklama-

Najnovije vijesti:

U 115. godini preminuo najstariji čovjek na svijetu

Venezuelanac Juan Vicente Perez Mora, najstariji čovjek na svijetu prema Guinnessovoj knjizi rekorda, preminuo je u dobi od 115...

Vrijeme:

Zagreb
vedro
6.4 ° C
7.7 °
2.1 °
72 %
1kmh
0 %
Sub
10 °
Ned
10 °
Pon
12 °
Uto
6 °
Sri
5 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9396
GBP
1,1697
CHF
1,0280
CNY
0,1298
HUF
0,0025
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: