17.8 C
Zagreb
Subota, 27 srpnja, 2024

Pred nama je pakleni dan: Izdano novo upozorenje za toplinski val, temperature idu do 38°C

Diljem Hrvatske jutros je pretežno vedro, a već rano ujutro bilo je i vrlo toplo. Duž Jadrana su tijekom noći temperature bile i više od 25 stupnjeva. Meteorologinja Tea Blažević u vremenskoj prognozi na televiziji N1 kazala je da će u nastavku dana, uz obilje sunca, temperature rasti i do 38 stupnjeva.

Pročitajte još:

Na snazi je viši stupanj upozorenja na vrućinu za cijelu zemlju i opasnost od toplinskog vala je velika. Potkraj dana i u noći na utorak u najsjevernijim predjelima unutrašnjosti mogući su pljuskovi praćeni grmljavinom – kazala je meteorologinja Blažević.

1 2
Foto: DHMZ

U vremenskoj prognozi DHMZ-a za danas se navodi da će biti sunčano, vruće i vrlo vruće, mjestimice i sparno. Poslijepodne i navečer je u središnjim i istočnim predjelima moguć lokalni pljusak s grmljavinom. Vjetar uglavnom slab jugozapadni, a prema večeri umjeren sjeverni i sjeveroistočni, prolazno jak. Na Jadranu slab do umjeren umjeren jugozapadnjak i sjeverozapadnjak. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 34 i 38 °C.

U utorak će biti pretežno sunčano, vruće i vrlo vruće. Uz više oblaka u noći i ujutro poneki pljusak s grmljavinom moguć je na sjeveru zemlje, a poslijepodne i u gorju. Vjetar uglavnom sjeveroistočni, a na Jadranu jugozapadnjak i sjeverozapadnjak, ujutro na sjevernom dijelu bura. Najniža temperatura zraka između 17 i 22, a na Jadranu od 24 do 28 °C. Najviša dnevna većinom između 30 i 34, a na Jadranu te unutrašnjosti Istre i Dalmacije od 35 do 39 °C – kaže se u prognozi DHMZ-a.

Srijeda donosi nestabilnije prilike, prema večeri će biti pljuskova u unutrašnjosti, uz koje će osvježiti, no lokalno prijeti nevrijeme.

Drugi dio tjedna donosi malo nestabilnije prilike i ipak manje vruće, barem što se unutrašnjosti tiče. Pljuskova će biti i na sjevernom Jadranu. gdje će prolazno zapuhati i jaka bura. U Dalmaciji će se zadržati uglavnom suho, ostat će vruće i vrlo vruće.

Array
- Reklama-

Najnovije vijesti:

Baby Lasagna poželio sreću Vatrenima u dresu hrvatske nogometne reprezentacije

BABY LASAGNA na Facebooku je poželio sreću Vatrenima, koji danas igraju protiv Španjolske. Glazbenik je pozirao u dresu hrvatske...

Vrijeme:

Zagreb
vedro
22.2 ° C
23.9 °
19.8 °
74 %
0.5kmh
0 %
Sub
34 °
Ned
37 °
Pon
30 °
Uto
31 °
Sri
34 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9237
GBP
1,1854
CHF
1,0274
CNY
0,1270
HUF
0,0026
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: