13 C
Zagreb
Srijeda, 1 svibnja, 2024

Promjena vremena uoči vikenda: Zaustavili žičaru na Sljemenu zbog vjetra

Državni hidrometeorološki zavod za danas je izdao više upozorenja u cijeloj Hrvatskoj

Pročitajte još:

Jutros je poplavljena i šetnica u centru Rovinja, u skladu s najavama o nevremenu, prenose 24sata. Jaka plima zabilježana je na još nekoliko mjesta, poput Izole u Sloveniji, gdje je voda prekrila gotovo cijelu šetnicu. Inače, Državni hidrometeorološki zavod za danas je izdao više upozorenja u cijeloj Hrvatskoj. Narančasti Meteoalarm upaljen je većinom za područje Jadrana gdje se uz grmljavinsko nevrijeme i kišu očekuje i vjetar brzine do 100 km/h, za unutrašnjost je upaljeno narančasto upozorenje.

”Umjereno i pretežno oblačno s kišom, mjestimice obilnom, a ponegdje su mogući lokalno izraženiji pljuskovi s grmljavinom. Poslijepodne djelomično raskidanje naoblake pa će biti i čestih sunčanih razdoblja, najprije na zapadu. Vjetrovito uz umjeren i na udare jak jugozapadnjak, a na moru i južni vjetar i jugo, mjestimice moguće olujni. Sredinom dana prolazno će zapuhati sjeverozapadnjak i zapadnjak, potom vjetar u slabljenju. Najviša dnevna temperatura uglavnom od 18 do 23 °C, ponegdje u Dalmaciji malo viša”, objavio je ranije DHMZ.

Na području Istre, gdje je jaka plima jutros i zabilježena, upaljen je narančasti Meteroalarm, uz upozorenja na južni i jugozapadni vjetar brzine iznad 65 km/h te grmljavinsko nevrijeme.

Zbog jakih udara vjetra na vrhu Sljemena u Zagrebu, žičara neće započeti s radom kako je predviđeno rasporedom u 10 sati. Žičara će započeti s radom čim vremenski uvjeti to dopuste, informacija o tome bit će pravovremeno objavljena, javljaju iz ZET-a.

Na službenoj stranici zagrebačke žičare obavijestili su građane da je teško predvidjeti vremenske uvjete zbog kojih žičara može biti stavljena van pogona pa mole građane da provjere trenutni nalet vjetra koji utječe na rad.

Iz Državnog hidrometeorološkog zavoda upozoravaju na loše vremenske uvjete.

Array
- Reklama-

Najnovije vijesti:

U 115. godini preminuo najstariji čovjek na svijetu

Venezuelanac Juan Vicente Perez Mora, najstariji čovjek na svijetu prema Guinnessovoj knjizi rekorda, preminuo je u dobi od 115...

Vrijeme:

Zagreb
vedro
14.7 ° C
14.8 °
13.1 °
67 %
3.1kmh
0 %
Sri
22 °
Čet
21 °
Pet
13 °
Sub
19 °
Ned
20 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9380
GBP
1,1712
CHF
1,0197
CNY
0,1295
HUF
0,0026
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: