14.8 C
Zagreb
Četvrtak, 2 svibnja, 2024

Umro hrvatski povratnik koji je pretučen u Republici Srpskoj: ‘Nadam se da je ovo posljednji slučaj’

U bolnici u Slavonskome Brodu preminuo je hrvatski povratnik Marko Mišić kojega su dvojica nasilnika prije mjesec dana napala i pretukla na obiteljskome imanju nedaleko Dervente na području bosanskohercegovačkog entiteta Republike Srpske.

Pročitajte još:

Marka Mišića (68) su teško pretukle dvije osobe, od kojih je jedan bio maloljetnik, u mjestu Brezici 12. listopada nakon što je pokušao spriječiti krađu drva. Policija ih je uhitila nedugo nakon napada.

Nakon ukazane prve pomoći u Domu zdravlja u Derventi hrvatski je povratnik prebačen u bolnicu u Slavonskome Brodu gdje su konstatirane ozljede opasne po život.

Preminuo je u utorak na odjelu intenzivne njege bolnice u Slavonskom Brodu.

Potpredsjednik Republike Srpske, Hrvat Davor Pranjić, uz sućut obitelji izrazio je očekivanje da će počinitelji biti kažnjeni i da će se spriječiti slični slučajevi nasilja nad povratnicima.

Često bio izložen napadima i zastrašivanjima
Zamjenica ministra za ljudska prava i izbjeglice BiH Duška Jurišić rekla je kako su povratnici često meta nasilnika, a da izostanak reagiranja institucija rezultira novim slučajevima.

Marko Mišić i njegova supruga vratili su se 2008. u svoj zavičaj, a i prije smrtonosnog napada bio je izložen napadima, zastrašivanjima i krađama.

Array
- Reklama-

Najnovije vijesti:

U 115. godini preminuo najstariji čovjek na svijetu

Venezuelanac Juan Vicente Perez Mora, najstariji čovjek na svijetu prema Guinnessovoj knjizi rekorda, preminuo je u dobi od 115...

Vrijeme:

Zagreb
magla
14.8 ° C
15.5 °
13.8 °
94 %
0.5kmh
20 %
Čet
21 °
Pet
14 °
Sub
20 °
Ned
22 °
Pon
20 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9328
GBP
1,1692
CHF
1,0182
CNY
0,1288
HUF
0,0026
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: