0.9 C
Zagreb
Nedjelja, 3 prosinca, 2023

Zadarska bolnica o rodilji koja nije znala da je trudna: Majka je na vlastiti zahtjev otpuštena

Bolnica u Zadru oglasila se u vezi slučaja rodilje koja se porodila u NP Paklenica, a koja je u Opću bolnicu Zadar dovezena tijekom vikenda.

Pročitajte još:

“Pacijentica je tijekom jučerašnjeg dana na vlastiti zahtjev otpuštena iz Opće bolnice Zadar, dok je dijete zadržano do otpusta. Majka i dijete su urednog zdravstvenog stanja”, odgovorili su za 24sata.

Podsjetimo, Hrvatsku je iznenadio nevjerojatan slučaj 22-godišnje turistkinje koja je, uopće ne znajući da je trudna, u nacionalnom parku dobila trudove i u lugarnici, uz pomoć djelatnika parka, rodila djevojčicu.

Podsjetimo, na Facebook profilu Hrvatske gorske službe spašavanja objavljeno je da mlada strankinja rodila djevojčicu u Lugarnici u Nacionalnom parku Paklenica. “Prije dolaska tima HGSS-a, mlada strana državljanka rodila je djevojčicu uz asistenciju djelatnika Nacionalnog Parka. Majka i novorođenče su sigurno prebačeni u kanjon, gdje su predani HMP timu”, napisao je HGSS.

Nije znala da je trudna
Nakon porođaja Index je razgovarao ravnateljicom NP-a Paklenica Natalijom Andačić koja nam je potvrdila da rodilja nije znala da je trudna i da je, na svu sreću, u timu za spašavanje bila i ginekologinja.

“HGSS je majku i bebu transportirao do ceste, jer ima puno hoda od Lugarnice gdje je žena rodila. Hitna pomoć je došla i odvezla majku i dijete u bolnicu. Na terenu je sve prošlo u redu, i majka i dijete su bili dobro”, rekla je Andačić za Index.

Dodatne detalje o tome otkrile su anesteziologinja Anela Ušanović i ginekologinja Dora Perinčić koje su kao članice HMP-a svjedočile ovome trenutku.

Ušanović je rekla kako ovo nije bila rutinska intervencija i da nikad nije sudjelovala u ovakvom zahvatu. “Mogu reći da smo svi skupa imali sreće da sam danas bila u sklopu dežurne ekipe, da smo se prvi našli na mjestu događaja”, rekla je za RTL.

Rodila sama u WC-u

Djevojka se sama porodila u Lugarnici. “Porod je, kad smo došli, bio u zadnjoj fazi. Porodila se sama u WC-u u Lugarnici. Mi smo priskočili sa svom medicinskom opremom i krenuli u zbrinjavanje. Imali smo sreće što smo u blizini imali dodatne pomoći od GSS-a. Došla je ginekologinja koja je i meni olakšala pomoć”, dodaje Ušanović.

Ginekologinja Perinčić, koja je sudjelovala u porodima trudnica koje nisu ni znale da su trudne, kaže da se to nikada nije dogodilo u ovakvim uvjetima. Sve je, kaže, za nju bilo jako emotivno. Majka je, navodi HGSS-ovac Marko Rakovac, bila u emotivnom šoku, ali da su se dobro nosili s time.

- Reklama-

Najnovije vijesti:

Aleksandra Prijović objavila fotku iz Arene Zagreb, povela i mamu

Popularna pjevačica Aleksandra Prijović (28) objavila je u noći sa četvrtka na petak fotografiju na svojem Instagramu, kojom je...

Vrijeme:

Zagreb
slabi snijeg
0.9 ° C
1.6 °
-0.2 °
92 %
0.5kmh
100 %
Ned
3 °
Pon
2 °
Uto
6 °
Sri
1 °
Čet
3 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9186
GBP
1,1665
CHF
1,0557
CNY
0,1299
HUF
0,0026
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: