15.8 C
Zagreb
Utorak, 16 travnja, 2024

Hrvatski dragovoljac u Ukrajini: Otkrio kolika je plaća za ratovanje: ‘Potpisali ste ugovor, nećete moći skočiti doma’

Pročitajte još:

Tijekom posljednjih dvadesetak dana koliko traje ruska invazija na Ukrajinu, mnogi su se solidarizirali s ukrajinskim narodom, ali i pronašli poveznicu i paralelu između ovoga što se događa Ukrajincima trenutačno i onoga što smo i sami prošli u Domovinskom ratu.

Međutim, čini se kako su se neki Hrvati malo “zaletjeli”, zbog čega se oglasio i Zagrepčanin Denis Šeler.

Naime, on je šest godina bio pripadnik pukovnije Azov, a nedavno ga je spomenuo i glasnogovornik ruskog Ministarstva obrane, u kontekstu organizacije odlaska Hrvata u Ukrajinu.

Njegovu objavu prenosimo u cijelosti:

“Dakle, još jednom svim vrućim glavama: tzv. internacionalna bojna, potpisuje se ugovor na neodređeno vrijeme, pri čemu je za vrijeme trajanja ugovora nemoguće napustiti Ukrajinu, obzirom da potpisom ugovora pristajete na status vojnog obveznika kojima je (18 do 60 godina starosti) zabranjen izlazak iz zemlje”, pojasnio je Zagrepčanin Denis Šeler onima koji imaju ideju uputiti se u Ukrajinu i pomoći joj u borbi protiv ruske invazije.

Potpisali ste ugovor i nećete moći ‘skočiti’ doma kako biste riješili obveze (kredit, bolest, najam, smrtni slučaj u obitelji i bilo kakve druge probleme).

Plaća vam sigurno neće biti dovoljna za plaćanje kredita ili najma stanova (ako ste u najmu), i iako se ne objavljuje službeno niti je još itko dobio plaću, ona neće biti veća od 300 eura”, napisao je Šeler.

Array
- Reklama-

Najnovije vijesti:

U 115. godini preminuo najstariji čovjek na svijetu

Venezuelanac Juan Vicente Perez Mora, najstariji čovjek na svijetu prema Guinnessovoj knjizi rekorda, preminuo je u dobi od 115...

Vrijeme:

Zagreb
vedro
16.4 ° C
19.3 °
15.8 °
65 %
5.7kmh
0 %
Uto
16 °
Sri
10 °
Čet
12 °
Pet
14 °
Sub
16 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9396
GBP
1,1697
CHF
1,0280
CNY
0,1298
HUF
0,0025
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: